Skocz do zawartości

ROZWIĄZANY: Aktualizacja 3.0.4 > 3.1.1 - kilka pytań

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ponownie. Mam kilka pytań w związku z aktualizacją skryptu IPB z wersji 3.0.4 do 3.1.1. Otóż na wstępie przeczytałem tutorial poświęcony takiemu zabiegowi. Aby rozwiać wątpliwości chciałbym na początek zapytać:

1. Pliki wersji 3.1.1 trzeba wgrać na serwer zastępując obecne wersji 3.0.4 , czy obecne trzeba usunąć wersję 3.0.4 po czym wgrać wersji 3.1.1?

Opublikowano

Już napotkałem na pierwszy problem. Otóż po wejściu do upgrade'a wyskoczył mi login i hasło. Wpisuję to co miałem na forum, czyli login:Paweł i hasło******. Za każdym razem odrzuca mi i nie mogę przejść dalej. Co robić?

Opublikowano (edytowane)
Fatal error: Uncaught exception 'Exception' with message 'Could not initiate the registry, the settings cache is empty or missing' in /srv/home/h01493ho/public_html/admin/sources/base/ipsRegistry.php:1681 Stack trace: #0 /srv/home/h01493ho/public_html/admin/sources/base/ipsRegistry.php(496): ipsRegistry->setUpSettings() #1 /srv/home/h01493ho/public_html/admin/sources/base/ipsController.php(73): ipsRegistry::init() #2 /srv/home/h01493ho/public_html/admin/sources/base/ipsController.php(60): ipsController->init() #3 /srv/home/h01493ho/public_html/index.php(23): ipsController::run() #4 {main} thrown in /srv/home/h01493ho/public_html/admin/sources/base/ipsRegistry.php on line 1681

Chciałem cofnąć proces istalacji i zacząłem wgrywać pliki z twardego dysku, które przez aktualizacją na nim zapisałem. Po wgraniu z powrotem na serwer wszystkich starych folderów wyskoczył mi powyższy błąd.

Wgrałem także kopie bazy danych i tu również coś wyskoczyło:

Zapytanie SQL:

-- -- Zrzut danych tabeli `admin_login_logs` -- INSERT INTO `admin_login_logs` (`admin_id`, `admin_ip_address`, `admin_username`, `admin_time`, `admin_success`, `admin_post_details`) VALUES (208, '89.230.223.166', 'paweł', 1277024507, 1, 'a:2:{s:3:"get";a:4:{s:6:"adsess";s:0:"";s:3:"app";s:4:"core";s:6:"module";s:5:"login";s:2:"do";s:14:"login-complete";}s:4:"post";a:3:{s:7:"qstring";s:0:"";s:8:"username";s:6:"paweł";s:8:"password";s:14:"*************8";}}'), (209, '89.230.223.166', 'paweł', 1277572610, 1, 'a:2:{s:3:"get";a:4:{s:6:"adsess";s:0:"";s:3:"app";s:4:"core";s:6:"module";s:5:"login";s:2:"do";s:14:"login-complete";}s:4:"post";a:3:{s:7:"qstring";s:0:"";s:8:"username";s:6:"paweł";s:8:"password";s:14:"*************8";}}'), (218, '89.230.223.166', 'paweł', 1279387339, 1, 'a:2:{s:3:"get";a:4:{s:6:"adsess";s:0:"";s:3:"app";s:4:"core";s:6:"module";s:5:"login";s:2:"do";s:14:"login-complete";}s:4:"post";a:3:{s:7:"qstring";s:0:"";s:8:"username";s:6:"paweł";s:8:"password";s:14:"*[...]

MySQL zwrócił komunikat:

#1062 - Duplicate entry '208' for key 'PRIMARY'

Jak go można naprawić?

Edytowane przez max656
Opublikowano (edytowane)

Ok. Jak zwykle dobra podpowiedź.

Jeszcze jakbyś mógł coś poradzić w tej sprawie, Otóż podczas upgrade'a na kroku nr 5 wystąpił Drive Error. Plik z cache'a pokazał coś takiego:

Date: Sun, 18 Jul 2010 15:14:45 +0000

Error Number: 1054

Error: Unknown column 'template_master_key' in 'where clause'

IP Address: ********

Page: /admin/upgrade/index.php?app=upgrade&section=upgrade&do=templates

Debug: array (

1 =>

array (

'file' => '/srv/home/h01493ho/public_html/ips_kernel/classDb.php',

'line' => 1050,

'function' => 'query',

'class' => 'db_driver_mysql',

),

3 =>

array (

'file' => '/srv/home/h01493ho/public_html/admin/sources/classes/skins/skinImportExport.php',

'line' => 1893,

'function' => 'fetchTemplates',

'class' => 'skinFunctions',

),

4 =>

array (

'file' => '/srv/home/h01493ho/public_html/admin/setup/applications/upgrade/sections/upgrade.php',

'line' => 824,

'function' => 'importTemplateAppXML',

'class' => 'skinImportExport',

),

5 =>

array (

'file' => '/srv/home/h01493ho/public_html/admin/setup/applications/upgrade/sections/upgrade.php',

'line' => 168,

'function' => 'install_templates',

'class' => 'upgrade_upgrade',

),

6 =>

array (

'file' => '/srv/home/h01493ho/public_html/admin/setup/sources/base/ipsController_setup.php',

'line' => 255,

'function' => 'doExecute',

'class' => 'upgrade_upgrade',

),

)

mySQL query error: SELECT *,INSTR(',0,0,', CONCAT(',',template_set_id,',')) as theorder FROM skin_templates WHERE template_set_id IN (0,0) AND ( ( template_set_id > 0 AND ( template_master_key='' OR template_master_key IS NULL ) ) OR ( template_set_id=0 AND template_master_key='root' ) ) ORDER BY template_group, template_name, theorder DESC

Edytowane przez max656
  • 2 miesiące temu...
  • Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.