Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niby nic trudnego, ale!

Robiąc według tego tutoriala (wersja 2.x) oczywiście bez przenoszenia bazy danych, przeniosłem cały katalog do zamierzonego. Nadałem prawa:

* cache/ i zawartość - 755

* uploads/ i zawartość - 777

* conf_global.php - 444

W pliku conf_global.php zmieniłem ścieżkę. Także w panelu admin po zalogowaniu zmieniłem ścieżkę do uploads, domenę i cookies. Po jakimś czasie nic teraz nie mogę zrobić. Nie mogę się zalogować mimo, że pisze, że poprawnie mnie zalogowało. Wybierając jakikolwiek dział forum komunikat 'not found'. W czym jest problem ? Patrząc na stary folder z forum tam są całkiem inaczej rozłożone chmody, ale poprawiając (sporo czasu mi to zajęło bo dużo tych plików było) nic to nie dało. Gdzie jest błąd?

Z góry za pomoc dziękuję.

• Manager
Opublikowano

Automatyczna wiadomość

Ten temat został przeniesiony z forum:

"Invision Power Board -> Invision Power Board 3.x -> Tutoriale i porady"

do:

"Invision Power Board -> Invision Power Board 3.x -> Ogólny support IPB"

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

• Manager
Opublikowano

Pisanie kilku tematów w dziale z gotowymi pomocami ( artykułami ) nie jest najlepszym pomysłem. :)

Wychodzi na to, że Twój plik .htaccess na nieaktualne dane - musisz i w nim zmienić ścieżki. Najlepiej użyj gotowej ściągawki dostępnej w ACP i przekopiuj treść do tego pliku. Jak coś nie jasne to pytaj.

---

Opublikowano (edytowane)

Przepraszam za zamieszanie, ale kilka tematów wysłało się przez przypadek i to jeszcze w nieodpowiednim dziale;) późno było;)

Wracając do tematu. Przeglądając panel administratora nie mogę znaleźć tej ściągawki, zbyt małe jeszcze doświadczenie z tym forum mam.

Byłbym wdzięczny, żebyś mnie dokładnie nakierował na te dane. Z góry thx za pomoc.

EDIT

Już działa poprawnie. Ale chciałbym na przyszłość wiedzieć, gdzie w panelu są takie ściągawki.

Pozdrawiam

Edytowane przez Piotrus
  • Manager
Opublikowano

Nie ma problemu, każdy jakoś zaczyna.

ACP :) :s:system: System :D Ustawienia :) Ustawienia :D System :bounce: Search Engine Optimization :bounce: Friendly URL Features :):D Use .htaccess mod_rewrite

W opisie tego ustawienia masz ww. kod.

---

Opublikowano

Thx.

A co robić z tymi chmodami po przenosinach ? Nie będzie problemu jak tylko chmody będą ustawione na:

cache/ i zawartość - 755

uploads/ i zawartość - 777

conf_global.php - 444