Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z dojściem do ładu z forum, tzn gdy jest jakiś błąd że brakuje jakiejś pozycji wymaganej np przy dodawaniu nowego zdjęcia do galerii daje nazwę, załączam plik ale "bez opisu" i wywala mi błąd serwera

Server Error
500 - Internal server error.
There is a problem with the resource you are looking for, and it cannot be displayed.

a powinien moim zdaniem wywalić komunikat że brakuje wypełnionego pola czy coś podobnego.

Ten błąd wywala też mi przy innych rzeczach jak czegoś nie ma wypełnionego.

Forum mam postawione na IIS7 z baza MSSQL.

Zmieniając w ustawieniach (plik conf_global.php) zamiast nazwy domeny podaje adres ip i wtedy jest ok.

Proszę o pomoc, sugestie w rozwiązaniu problemu.

Pozdrawiam,

Grzegorz

• 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Trochę czytając fora i szukając rozwiązania tymczasowego udało mi się rozwiązać problem, choć chyba będę musiał bardziej pogrzebać w IIS aby unikać tego typu modyfikacji w kodzie.

Przechodząc do rzeczy, to tam gdzie wywala nam błędy typu 403, 404 czy 500 wyszukujemy miejsca które odpowiada na dany komunikat ( podpowiedź: mam zainstalowaną wersję IPB lokalnie ale na bazie mysql i vertrigo serv, tu komunikaty wyświetlają się poprawnie i mając go nr komunikatu błędu "[#10112] Nie możemy znaleźć konta użytkownika na podstawie ..." ), nr w tym przypadku to "10112" wyszukuje w kodzie, plikach php, wyszukana linia to:

$this->registry->output->showError( 'lostpass_no_user', 10112 );

modyfikuje delikatnie na:

$this->registry->output->showError( 'lostpass_no_user', 10112, null, null, 200 );

Głównie chodzi o to aby zmienić w zapisie z 403, 404 czy 500 na 200, zapis typu "showError( 'lostpass_no_user', 10112, null, null, 200 );" oczywiście komunikaty zostawiamy takie jakie mają być "lostpass_no_user" i nr błędu też "10112" w moim przykładowym przypadku.

przykłady modyfikacji np:

$this->registry->output->showError( 'twoj_komunikat_o_bledzie', 2014 ); //2014 - nr błędu
$this->registry->output->showError( 'lostpass_no_user', 10112, null, null, 403 );
$this->registry->output->showError( 'lostpass_no_user', 10112, null, null, 404 );
$this->registry->output->showError( 'lostpass_no_user', 10112, null, null, 500 );

zmieniamy na

$this->registry->output->showError( 'twoj_komunikat_o_bledzie', 2014, null, null, 200 ); //2014 - nr błędu
$this->registry->output->showError( 'lostpass_no_user', 10112, null, null, 200 );

I problem z głowy, komunikat wyświetla się poprawnie, a tak miałem komunikat 500.

Edytowane przez gregoriii
  • Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Rozwiązaniem prawidłowym jest zmiana, modyfikacja web.config-u wpisu w "httpErrors", brakowało w moim przypadku "existingResponse="PassThrough""

<httpErrors existingResponse="PassThrough">
</httpErrors>

Po tej zmianie wszystkie komunikaty wyświetlane są poprawnie.

Informacje na ten temat znajdziecie na stronie: community.invisionpower.com.

Temat można zamknąć.

• Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.