Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Integracja forum IP BOARD ze stroną - wykorzystanie kont spoza forum

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Mam stronę na której mam już napisany swój system rejestracji, logowanie i zarejestrowanych ok 6 tys userów (napisany w oparciu o framework code igniter). Na stronę użytkownicy logują się podając: e-mail i hasło

Oprócz tego mam oddzielnie forum phpbb3 i tam mam trochę tematów i zarejestrowanych ok 1 tys userów. Na forum userzy logują się za pomocą loginu i hasła

Chciałbym teraz zainstalować IP. BOARD i tak to połączyć żeby było jedno logowanie i jedna rejestracja dla strony i forum.

Z userów zarejestrowanych na forum mogę zrezygnować, zależy mi na tym żeby zachować treść forum i żeby każdy kto zarejestruje się na stronie miał od razu konto na forum i mógł na nim pisać.

Prosiłbym o jakieś wskazówki jak to najlepiej rozwiązać.

Jak do tej pory wymyśliłem następujące rozwiązanie:

1. Instalacja forum IP. BOARD
  2. Przeniesienie tematów i użytkowników ze starego forum PHPBB3
  3. Usunięcie wszystkich użytkowników ze starego forum PHPBB3
  4. Założenie kont dla wszystkich użytkowników ze strony <-- proszę o info jak ktoś wie jak to zrobić
  5. Stworzenie rejestracji dodającej konto do strony i forum <-- proszę o info jak ktoś wie jak to zrobić
  6. Logowanie bazujące na skrypcie forum <-- proszę o info jak ktoś wie jak to zrobić

Czy jest to optymalne rozwiązanie? Czy ktoś z was robił już coś podobnego?

Edytowane przez radi
Opublikowano (edytowane)

Jeżeli chodzi o wspólną rejestracje i logowanie dla strony znalazłem następujące materiały:

Jak znacie inne rozwiązania będę wdzięczny za linka

Edytowane przez radi