Skocz do zawartości

ROZWIĄZANY: Krzaczki po zmianie serwera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witajcie.

Przeczesałem całe forum ale żadne z rozwiązań mi nie pomogło.

Więc od poczatku.

Przeniosłem forum z 000webhost ( :) ) na linuxpl.com.

Wszystko szło pięknie i słodziutko do momentu w którym ujrzałem efekt swojej pracy :ph34r:

Na całym forum pojawiły się takie milutkie krzaczki. Tak samo w ACP i innych możliwych miejscach.

Kilka SSów:

Baza na starym serwerze:

bc814827bdd1.png

Przykładowy wygląd tematów w bazie na starym serwerze:

06ea41fc93e7.png

Dodam, że mimo krzaczków w bazie forum na starym hostingu wyświetlalo się poprawnie.

Baza na nowym serwerze:

18edbd1c35c1.png

Przykładowe tematy na nowym serweze:

b9a366c00e68.png

Wygląd krzaczków na forum:

1fcb57656253.png

I wygląd ACP:

452582b5627a.png

Dodam ż próbowałem w Server Environment, w ACP zmieniać kodowanie na ISO-8859-2. lain1_general_ci i niestety nawet nie zmieniał się wygląd krzaczków.

Próbowałem Gżegżółką XP zmienić kodowanie z ISO-8859-2 (bo automatyczne nie mogło wykryć rodzaju, a latin na liście nie ma) na UTF-8, ale mimo że pokazał się komunikat "Wszystko OK" to w bazie ciągle pozostawały takie same krzaczki.

Proszę pomóżcie... O 12:00 planowałem ponownie otworzyć forum :smile_cold:

Na wszelki wypadek podam adres forum: www.rudeboystyle.pl (jeśli przeniesie Was na err.000webhost.com, tzn. że macie jeszcze stare DNSy)

DeWo

Edytowane przez DeWo
Opublikowano

Screeny mi nie działają.

Już wrzucam nowe. Sekundka

Opublikowano

Baza na starym serwerze:

bazaold.png

Przykładowy wygląd tematów w bazie na starym serwerze:

topicsold.png

Baza na nowym serwerze:

bazanew.png

Przykładowe tematy na nowym serweze:

topicsnew.png

Wygląd krzaczków na forum:

forumsn.png

PS.: Czy to może być wina hostingu linuxpl.com?

P.S.2: Usunąłem j. polski więc przyciski i nazwy na screenach są po angielsku (ale nic to nie dało :ph34r: )

P.S.3: Usunąłęm zdj ACP, bo po usunięciu polskiego wszystko w nim było in English i w tym cudownym języku nie mają ogonków, więc wszystko jest supcio :)

Opublikowano (edytowane)

napisz do Piotra i poproś o pomoc w przeniesieniu forum : gg:1769443

edit:

co masz wpisane w acp ustawienia Server Environment ->Document Character Set

Edytowane przez Łukasz
Opublikowano

Piotr ile bierze za pomoc? :ph34r:

W ustawieniach mam aktualnie UTF8, ale po ustawieniu ISO-8859-2 albo latin2 jest tak samo i nawet nie zmienia się wygląd...

ALe własnie zauwazylem ze mam wykupiony jakis hosting na hekko. Sprobuje tam na jakiejs darmowej subdomenie sprobowac odpalic forum.

Jesli zadziala to znaczy ze to wina hostingu. SProbuje przeniesc tam.

Opublikowano

OK poprobuje na hekko.pl. jesli zadziala to pożegnam się z linuxem PL. Jesli nie to bede zawracal glowe Piotrowi :ph34r:

Opublikowano

Napisałem do Admina Linuxa i zrobił to samo co gdy zrobiem wczesniej, myślałem że jest złą ścieżką, tzn. pokazał się błąd:

Fatal error: Uncaught exception 'Exception' with message 'Could not initiate the registry, the settings cache is empty or missing' in /home/dewo/domains/rudeboystyle.pl/public_html/forum/admin/sources/base/ipsRegistry.php:1794 Stack trace: #0 /home/dewo/domains/rudeboystyle.pl/public_html/forum/admin/sources/base/ipsRegistry.php(499): ipsRegistry->setUpSettings() #1 /home/dewo/domains/rudeboystyle.pl/public_html/forum/admin/sources/base/ipsController.php(77): ipsRegistry::init() #2 /home/dewo/domains/rudeboystyle.pl/public_html/forum/admin/sources/base/ipsController.php(64): ipsController->init() #3 /home/dewo/domains/rudeboystyle.pl/public_html/forum/index.php(27): ipsController::run() #4 {main} thrown in /home/dewo/domains/rudeboystyle.pl/public_html/forum/admin/sources/base/ipsRegistry.php on line 1794

Jako rozwiązanie problemu otrzymałem link: http://community.invisionpower.com/resources/documentation/index.html/_/knowledge-base/recurring-non-version-specific-issues/could-not-initiate-the-registry-r320, tyle że ja kompletnie nie rozumiem skąd wziąć folder upgradeFinish :)

Jakieś pomysły co do (innego) rozwiązania problemu?

• Manager
Opublikowano

tyle że ja kompletnie nie rozumiem skąd wziąć folder upgradeFinish :)

:)

If you get that error, you will need to upload the "upgradeFinish" folder from the Tools folder of your IPB distribution package to the /admin directory.

Czyli znajduje się w pobranej paczce z centrum klienta IPS-u, w folderze Tools/.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano (edytowane)

O Jezu... Przeszukuj pendrivy szukajć paczki z IP.Board :/. No nic ide szukać :)

edit - znalazłem ;) już wgrywam :)

edit2 - wgrałem i nic. Wchodze na forum i ciągle błąd ;/

edit3 - dopiero zajarzyłem że muszę uruchomić index.php z upgradeFinish :) :) robi się... czekamy :)

edit4 - i masakra :( forum działą ale teraz zamiast krzaków są znaki zapytania ;( HELP!

Edytowane przez DeWo
Opublikowano

ale odpaliłem stronę na localhoscie w xamppie i uwaga - DZIAŁA!! Są ogonki polskie

Czyli gdzie leży problem?

Opublikowano

Też tak myslę :)

Sprawdze na hekko.pl jednak nie ukrywam że wolałbym linuxpl.

Co dokładnie na serwerze może powodowac taki straszny problem? :)

Opublikowano

To całe przenoszenie zaraz zaprowdzi mnie na 'tamtą' stronę :)

Przeniosłem pliki na hekko i - UWAGA - werble proszę - są polskid ogonki, tak jak na localu.

Oczywiście już zmieniłem delegacjd domeny na hekko, niemniej jednak, byłoby miło gdyby ktoś mógł pomóc rozwiązać problem.

Wolałbym linuxpl :)

Opublikowano

Już pytałem :)

Powiedział, że uszkodzona baza może zachowywać się dziwnie (czy coś podobnego) :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.