Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wiem, wiem temat był już nieraz poruszany na invisionboard.pl, ale jak wiecie bez powodu nie piszę, no więc chodzi o to że mam forum komputeromaniak.net no i są błędy w nazwie tematów oraz w postach... tzn brak polskich liter oprócz "ó" ... Czyściłem cache, wykonywałem w PA Recount & Rebuild, zmieniałem kodowanie na ISO 8859-2 no i dalej nic, pomoże ktoś? :)

Jeszcze raz sorki za kłopot....

Opublikowano

Dziękuję za pomoc, niestety całą bazę musieliśmy zmienić na latin2, teraz wszystko działa, lecz stare posty / nazwy tematów maja ogonki, czy jest może jakiś sposób (oprócz edycji), aby się ich pozbyć? ;-)

• Manager
Opublikowano

Hehe, mam chęci, ale jeśli ktoś to zrobił źle ( przenosiny ) i wystąpiły krzaki to nie ma na nie opcji - trzeba przenieść ponownie, tym razem poprawnie. Edycją się zajedziesz z chłopakami..

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano (edytowane)

To jeszcze dorzucę od siebie oczywiste zdanie, że jak przenosisz bazę danych to ustaw mysql tak samo jak miałeś na dotychczasowym serwerze i nic się nie będzie wykrzaczać :)

P.S. Może dożyje dnia, że każdy polski hosting będzie miał domyślnie ISO-8859-2 lub UTF-8 :)

Jak na razie to niewiele tak ma :)

Edytowane przez mikmik
Opublikowano (edytowane)

mikmik, wiesz... zrobiłem błąd bo jak przenosiłem bazę to kurcze nie patrzałem co i jak, a później to już mi się kopii nie chciało ładować bo z krzakami było przez jakiś czas, później nowe posty były w odpowiedniej formie... ;-) cóż, za błędy się płaci...

Edytowane przez TRACKER
Opublikowano

No niestety :)

Nie wiem ile miałeś zawartości ale przy dużych bazach czasami opłaca się przekonfigurować mysql i wgrać ją z kopii od nowa ;)

Tak jak napisałeś, jak się czegoś nie zwali raz to zawsze będzie się to zwalało :) Ja też miałem nauczkę po przeprowadzce ale następnymi razami już się nie dałem :) :)

Pozdro.

• Manager
Opublikowano
Informacja:
Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.
Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuję 24/7/12/365 dni w roku na PM.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.