Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

galeria - Album tylko dla znajomych -- nie do końca działa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Prośba o pomoc w małej modyfikacji przy przeglądaniu galerii/albumów. Chodzi o to aby była ona "tylko dla znajomych" - częściowo działa poprawnie, ale chciałbym usunąć jeszcze podgląd miniaturek, który wyświetla się dla wszystkich, którzy przeglądają galerię (tzn: jak klikniemy na zdjęcie główne w zakładce galerii to na kolejnej stronie mamy wylistowane album i tam jest mój który nie powinien być widoczny). Zauważyłem jeszcze jedno, że aby album znajomego był widoczny przez innego znajomego to musi on być zaznaczony jako publiczny. I to z opcją "tylko dla znajomych" (opcja zaznaczana przy tworzeniu/edycji albumu) wydaje się logiczne bo znajomi są publiczni ale nie powinien album wyświetlać się dla pozostałych osób i nie zalogowanych.

Z góry dzięki za podpowiedzi rozwiązanie i poprawy funkcjonalności.

• Manager
Opublikowano

Automatyczna wiadomość

Ten temat został przeniesiony z forum:

"Invision Power Board -> Invision Power Board 3.x -> Modyfikacje - pomoc"

do:

"Invision Power Board -> Aplikacje Invision Power Services -> IP.Gallery"

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

• Manager
Opublikowano

Mała? :thumbsup:

Owe zmiany, bez ingerencji i poznaniu kodu nie są możliwe do wprowadzenia. Poza tym często się okazuje, że 'małe' zmiany jednak od strony kodu nie są już takie małe.

Zapytaj się może najpierw IPS-u przy pomocy ticketów, czy wg posiadanej przez nich wiedzy takie zmiany są możliwie szybko i bezboleśnie do wprowadzenia. Potem możemy zacząć myśleć i szperać w kodzie.

---

Opublikowano

Mała? :thumbsup:

Owe zmiany, bez ingerencji i poznaniu kodu nie są możliwe do wprowadzenia. Poza tym często się okazuje, że 'małe' zmiany jednak od strony kodu nie są już takie małe.

Zapytaj się może najpierw IPS-u przy pomocy ticketów, czy wg posiadanej przez nich wiedzy takie zmiany są możliwie szybko i bezboleśnie do wprowadzenia. Potem możemy zacząć myśleć i szperać w kodzie.

Widzę, że prawie wszystkie moje małe i nie małe zmiany/posty kończą się kierowaniem do IPS-u :P). Prawdę mówisz, że jest tu troszkę roboty, ale nie ma to jak spytać, może samem wezmę się za to jak znajdę troszkę czasu.

• Manager
Opublikowano

Słuchaj, jeśli chciałbyś czegoś, co już kiedyś robiłem, co wiem gdzie jest, to z chęcią bym się taką zmianą zajął, ale tutaj mowa o dodatku. W sumie to, co napisałeś podchodzi mi pod bug aplikacji, więc może warto napisać o tym w trackerze IPS-u?

Ah i nie zapominaj, że to forum pasjonatów, amatorskie, tworzone z pasją, ale jednak hobbystycznie. :thumbsup:

---