Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiem jak dodać nowy link do menu głównego. Chciałbym jednak by zawartość tego linku wyświetlała się tak jak np. kalendarz, czy użytkownicy. Tzn. u góry logo, panel, menu, ścieżka, a niżej zawartość pliku. Można to zrobić bez zagłębienia się (przynajmniej na razie) w tematykę tworzenia modyfikacji?

• Manager
Opublikowano

Trzeba zrobić, nie ma gotowca - zakodować.. Dać require_once(), wrzucić owe pliki, edytować je, by żądana wartość była zwracana, potem przypisać do zmiennej i wyświetlić w szablonie.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

• Manager
Opublikowano

Pewnie dlatego, że w pliku który dołączasz masz echo albo print. Wyżej napisałem:

Dać require_once(), wrzucić owe pliki, edytować je, by żądana wartość była zwracana, potem przypisać do zmiennej i wyświetlić w szablonie.

---

Opublikowano (edytowane)

Nie mam żadnego echo/printa wszystko jest jak być powinno (teoretycznie :thumbsup: )

Dostaję taki komunikat

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/strefarp/domains/strefarpg.o12.pl/public_html/admin/applications/core/modules_public/global/config.php:1) in /home/strefarp/domains/strefarpg.o12.pl/public_html/admin/sources/classes/output/formats/html/htmlOutput.php on line 109

Zawartość pliku config.php

<?php $host = "XXX"; $user = "XXX"; $pass = "XXX"; $DBName = "XXX"; ?>

Edytowane przez melior
Opublikowano

Heh, dzięki. Prośba o pomoc, nie powinna zwalniać z własnego myślenia :thumbsup:

Anyway przedarłem się przez ten problem i natknąłem się na kolejny. Chodzi o połączenie z bazą danych (tą samą na której jest ibf).

Jestem pewien, że podaje dobre dane do połączenia, otrzymuje jednak błąd:

Warning: mysqli::mysqli() [mysqli.mysqli]: (28000/1045): Access denied for user 'xxx'@'localhost' (using password: NO) 

Zresztą ten sam kod działa poprawnie, jeżeli nie jest zagnieżdżony w page.php.

A dokładnie wysypuje się na tym fragmencie:

$dbconn = new mysqli($host,$user,$pass,$DBName);

• Manager
Opublikowano

Jeśli chcesz się dobrać do danych z bazy forum, to nie musisz się z nią łączyć.. Połączenie jest aktywne..

Zainteresuj się:

$this->DB->.....

by zbudować zapytanie, pobrać dane etc..

---

• Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

---

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.