Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pierwsza sprawa (mniej istotna) to brak zapamiętywania loginu i hasła do forum po wylogowaniu. Zaznaczone zapamiętaj, pomimo tego nie zapamiętuje. Z logowaniem do ACP nie ma tego problemu. Kiedy loguję się przez FB, w ramce obok są zapamiętane dane. Na innych forach też zapamiętuje. Czy to może mieć związek z tym, że w ustawieniach cookies nie mam nic wpisanego? W Security [General - High] ostatnie 4 tak mam:

no, 3600, yes, no.

Druga sprawa to wylogowywanie z ACP a dokładniej przekierowanie do forum. Nie jest tak zawsze, ale zdarza się dosyć często. Dzieje się tak czasem klikając w zakładki, czasem przy odświeżeniu strony (na pasku FF).

Poza tym cały panel admina też się czasem dziwnie zachowuje np. logo się nie wgra, albo buttony nie działają, albo układ strony jest inny, albo skina brakuje, albo wpisując w wyszukiwarkę podpowiedzi nie działają lub zamiast podpowiedzi wyświetla się w tym okienku fragment widoku forum. Z wyjątkiem przekierowania wszystko wraca do normy po odświeżeniu strony (w pasku FF). Wszystkie te problemy zdarzają się od czasu do czasu.

Türkülerdir Sevdam...

• Manager
Opublikowano

Wpisz do ustawień cookies - nazwę cookie i domenę.

Ustawienia są OK..

Wczytywanie - pokaż screen z ustawień o nazwie Performance ^_^ CPU Saving & Optimization ;) ;) Reducing HTML output

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

• Manager
Opublikowano

Wklej tak:

<IfModule mod_rewrite.c>
Options -MultiViews
RewriteBase /
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule . /index.php [L]
</IfModule>

---

• Manager
Opublikowano

Hm, pewnie masz jakiś dziwny edytor. I druga pewność, że to jednak nie to powoduje te przekierowania. Hmm. ^_^

Jak masz czyste forum, a masz, bo sam je instalowałem, to ja bym celował w serwer.

---

Opublikowano

Tylko, że wcześniej tego problemu nie było, nigdy mnie nie przekierowywało, dopiero od jakiś 2 dni tak się dzieje. Poza tym na forum testowym, które też jest na tym samym serwerze, ani raz nie wywaliło mnie z ACP, ani żaden problem się nie pojawił, a testuje już prawie godzinę.

Türkülerdir Sevdam...

Opublikowano (edytowane)

Edycja grup i ręcznie tłumaczenie SB pewnie nie ma znaczenia, ale konfigurowałam też Facebook Connect. Co prawda udało mi się ustawić to tak, że można logować się przez FB, ale link do aplikacji nie działa: Application Temporarily Unavailable (bład 503). Przypuszczam, że dlatego iż przed podaniem adresu w ustawieniu należało wgrać na FTP jakąś bibliotekę Facebook i jeszcze jakiś plik utworzyć, czego ja nie potrafiłam zrobić. Support radia jeszcze nie odpisał, wiec raczej jeszcze nic na forum nie robił.

Poza tym patrzyłam na ostatnie logi błędów to ostatnio miałam w piątek 5 takich samych: 999990 An error occurred while trying to authorize this Facebook connection. I jeszcze w Log in Management jakiś 1 jeden o zmianie nazwy jest (od dawna).

A te dziwne zachowania ACP, o których pisałam wcześniej to oprócz przekierowania na forum np.:

pre_1288557940__hata_2.jpg

pre_1288558030__hata1.jpg

Czasem są te błędy a czasem wszystko jest ok.

Edytowane przez TurkuSevdaliAska

Türkülerdir Sevdam...

• Manager
Opublikowano

Wygląda n problemy z javą, ale tejże ustawienia masz w porządku :P pokazywałaś już screen na forum. Dziwna sprawa, naprawdę!

Ja nadal celuję w serwer - tylko kompletnie nie wiem w co. Na forum chyba już wszystko wykluczyliśmy.

A jeszcze jedno - włącz tryb bezpieczny i sprawdź czy działa forum już poprawnie.

---

Opublikowano

ACP :):P System :):a:Tryb bezpieczny :a:Przełącz teraz

Nasz kolega już siedział za piracką wersję IPB, Ty też możesz
† Będziemy bronić SB po kres naszych sił †
Nie ma bolca na izolca!!!
Tłumaczes Power

Opublikowano

Tak.

Nasz kolega już siedział za piracką wersję IPB, Ty też możesz
† Będziemy bronić SB po kres naszych sił †
Nie ma bolca na izolca!!!
Tłumaczes Power

Opublikowano (edytowane)

Na forum wyskoczyło:

Warning: Invalid argument supplied for foreach i kilka linijek: Warning: Cannot modify header information - headers already sent by i belki kategorii się rozciągnęły

EDIT: nie wiem, czy mogę już wyciągać wnioski, ale odkąd przeszłam na ten tryb póki co jeszcze mnie nie przekierowało, ani nic w ACP się nie działo. Oczywiście błedy o których pisałam linijkę wyżej są na forum.

Edytowane przez TurkuSevdaliAska

Türkülerdir Sevdam...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.