Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy to właśnie te wszystkie nieudolne próby połączenia się z innym serwerem objawiające się białą stroną (problem z ajaxem) wpłynęły na zużycie 2/3 transferu? Jest SB ale mało używane bo forum jest offine i raczej nie robiłam nic, co mogłoby powodować tak duże zużycie w porównanie z zeszłym miesiącem.

Türkülerdir Sevdam...

• Manager
Opublikowano

2,8GB? Coś tego sporo. Musisz zapytać admina, bo na pewno również jest liczony ruch na FTP - wgrywałaś jakieś duże pliki, bazy?

Tak czy inaczej tyle transferu na wyłączonym forum, przez dwa tygodnie to niepokojąco dużo.

Jeszcze kwestia radia - nie wiem, jak to Anthony rozwiązał, ale może być tak, że Twój serwer stanowi bramę dla sygnału, a wtedy taki transfer w mig zostanie wykorzystany.

Reasumując: pisz do admina, może ma dokładniejsze statystyki.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Ostatnio jak pytałam admina powiedział, że odblokował port więc tym bardziej dziwi mnie to, że dalej pojawia się biała strona przy próbie połączenia i pewnie w związku z tym tak duży transfer. Na ftp nic nie wgrywałam.

W takim razie piszę do admina.

A Anthony jeszcze nie rozwiązał - pisze jakąś nową wersje z innymi metodami ajax i dopóki tego nie rozwiąże radzę sobie inaczej: przetestowałam, że pomaga wyłączenie 2 z 4 hooków.

Türkülerdir Sevdam...

Opublikowano

Przeklete jest chyba to radio (u mnie bo innych działa) :P Wydaje mi się, że ten drugi url w trzecich statystykach, związany jest z playerem Flash, który właśnie przestaje działać kiedy pojawia się się biała strona. I pewnie dopóki go nie wyłączę nadal próbuje się łączyć z serwerem radia zżerając tyle transferu. Dobrze myslę?

Czy wykluczasz winę serwera forum? Bo mnie się coś nie chce wierzyć, żeby to była wina tylko Bouncy, skoro u innych działa. Oczywiście admin twierdzi, że to nie ich wina. Swoją drogą oni też oferowali hosting radia tylko, że 4 razy drożej dlatego też nie zdecydowałam się na ten sam serwer.

Türkülerdir Sevdam...

• Manager
Opublikowano

Skoro serwer radia masz inny niż forum, to jakoś muszą się połączyć ze sobą - a to pożera transfer. Mając serwer radia i forum w tym samym miejscu teoretycznie ten transfer byłby niższy.

Bardzo trudne masz te przypadki do diagnozy, z racji takiej, że nigdy nie zajmowałem się bliżej tym radiem na żadnym forum. Tzn. nie było z nim problemów - instalowałem i hey, wszystko działało.

Chyba jesteś zdana na pomoc adminów serwerów i twórcy aplikacji. :P

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.