Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

ROZWIĄZANY: Board Name a Board Index Page Title

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż wiem, bo widziałem na innym forum, że owy zabieg idzie wykonać ale za cholerę nie widzę tej opcji. A więc do rzeczy:

Ustawienia - System - General Configuration - Board Name

Zmieniając tam tytuł forum, zmieniamy tytuł nie ten co jest wyświetlany na samej górze przeglądarki lecz ten który mam pod menu.

Ustawienia - System - Search Engine Optimization - Board Index Page Title

Tutaj zmieniamy tytuł forum, który pojawia się na górze wyszukiwarki.

Niestety jednak chodzi mi o inną opcję, znajdując się w danym temacie na górze przeglądarki powinien pojawić się tytuł z Board Index Page Title, niestety pojawia się tytuł z Board Name. Czy można to jakoś zmienić? Wiem, że idzie bo widziałem forum o takim samym silniku, gdzie jest to możliwe. Myślę, że wytłumaczyłem to w miarę możliwości prosto :P

// Sygnatura usunięta.

• Manager
Opublikowano

Yy. :P

Pokaż screen z głównych ustawień forum, wszystko, co masz w sekcji o nazwie Names & Addresses.

A swoją drogą zakręciłeś. Daj link do forum, gdzie to widziałeś, będzie łatwiej ogarnąć.

P.s. i odchudź sygnaturę - dozwolony jest tylko jeden link.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Myślę, że prościej będzie na screenach:

Na stronie głównej wszystko wygląda jak trzeba! Oto screen:

ss1ava.jpg Kliknij aby powiększyć.

Natomiast problem pojawia się gdy wchodzimy do obojętnie jakiego tematu:

ss2jcj.jpg Kliknij aby powiększyć.

Wiem, że owy zabieg można wykonać ponieważ na wielu forach właśnie tak to jest zrobione.

Przykładowo odsyłam na http://rzeznia.eu/

// Sygnatura usunięta.

Opublikowano (edytowane)

No przecież widzę, że u was te nazwy wyglądają tak samo. Oto screen:

daw.jpg

A u mnie są one różne, ze względu na to, że ta nazwa główna, która jest widziana przez google podnosi moje forum w wyszukiwarce. Niestety ta nazwa co znajduje się pod menu MUSI być krótsza, dlatego jest inna. Ale nie o tym rozmowa - chciałbym aby ta nazwa która jest widziana przez google była wyświetlana w każdym temacie, niestety gdy wchodze w jakiś temat nazwa się zmienia na tą krótszą. Wszystko zaznaczyłem na screenach :P

Edytowane przez LuKaszeKo

// Sygnatura usunięta.

• Manager
Opublikowano

Nie myśłałeś, by edytować bit z Główne szablony o nazwie globalTemplate i zmienić ten fragment:

<title>{$header_items['title']}<if test="pagenumberintitle:|:$header_items['page']"> {$this->lang->words['page_title_page']} {$header_items['page']}</if></title>

• Lubię to 1

---

Opublikowano (edytowane)

Czyli rozumie, że jeśli z tego kodu page_title_page

<title>{$header_items['title']}<if test="pagenumberintitle:|:$header_items['page']"> {$this->lang->words['page_title_page']} {$header_items['page']}</if></title>

Zmienię na "title" to powinienem uzyskać pożądany efekt?

Edytowane przez LuKaszeKo

// Sygnatura usunięta.

• Manager
Opublikowano

Obawiam się, że nie bo to fraza językowa. Tutaj wg mnie należałoby pogrzebać w plikach. Kwestia czy takie rozwiązanie Cię satysfakcjonuje.

I weź mi napisz, co powinno się wszędzie wyświetla w title - Board Name czy Website Name.

---

Opublikowano

111ctc.jpg

Tutaj się wszystko zgadza według mnie, jest efekt taki jaki chcę, czyli w nazwie forum pod menu na stronie głównej i w tematach wyświetla się nazwa ManhattaN....

222.jpg

Z kolei tutaj mam ustawione to co chcę aby się wyświetlało na samej górze przeglądarki, niezależnie czy jest to strona główna czy jakiś temat.

Obecnie wygląda to tak, że wszystko jest ok tak jak ja chce do momentu wejścia w temat. Wtedy na górze przeglądarki wyświetla się nazwa z pierwszego screena, a chciałbym aby tam była wyświetlana nazwa z drugiego.

// Sygnatura usunięta.

Opublikowano

No niestety jeśli wiąże się to ze zmienianiem plików to myślę, że jednak pozostanę na tym co jest.

Temat założyłem po prostu dlatego, iż myślałem, że idzie jakoś łatwo jedną opcją ową rzecz wykonać.

No nic mimo wszystko dziękuję za cenny czas poświęcony tematowi. :P

Do zamknięcia.

// Sygnatura usunięta.

• Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

---

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.