Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam pytanie jak wgrać starą bazę danych aby przywrócić użytkowników, tematy, posty itp ?

'trochę' za dużo tych linków. //by DawPi

Opublikowano

nie wiem co i jak gdzie mam dlatego piszę tutaj abyście mi pomogli

baza danych była na ipb 3.0.5 a chce ją wgrać na ipb 3.1.3

hosting mam w proserwer.pl

• Manager
Opublikowano

Ja też nie wiem 'co gdzie jak' i staram się Ci pomóc, ale z doświadczenia wiem, że jak ktoś nie dysponuje żadną wiedzą, nie ma chęci jej samodzielnego zgłębiania to wróży to nic dobrego..

To, że masz bazę w 3.0.5, a chcesz 3.1.3 to raczej nazywa się aktualizacją forum, a nie wgraniem bazy. Popraw mnie, jeśli masz coś innego na myśli.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano (edytowane)

nie chce żadnej aktualizacji ... mam starą bazę z forum ipb 3.0.5 i tego forum już nie ma a chcę to bazę wgrać na forum które dopiero zakładam na 3.1.3 i chce wgrać na nią tą starą bazę danych żeby przywrócić sobie użytkowników tematy posty na to nowe forum 3.1.3 żeby nie zaczynać od 0

nie wiem zadawaj mi pytania ja ci na nie odpowiem lub pokieruj mnie jak mam to zrobić.

// zainstalowałem to nowe forum 3.1.3 na starej bazzzie tzn:

nazwa uzytkownika

nazwa bazy danych

hasło ze starej bazy ...

i nic nie wyszło. ipb sie zainstalowalo a nic nie przywrociło

Edytowane przez dj123

• Manager
Opublikowano

Bo tak to nie działa. Nie ma gotowego przepisu czy skryptu, który wszystko zrobi za Ciebie. Takie coś kosztuje i na pewno nie jest dostępne od ręki.

Tobie chyba pozostaje jedyna możliwość: wgrać pliki 3.1.3 na FTP, ustawić połączenie do bazy w pliku conf_global.php, którą to należy wgrać, np. poprzez PMA. Przy odrobinie szczęścia i nie skopaniu kodowania powinno się udać.

---

Opublikowano

a czy mógłbyś mnie pokierować z tym PMA gdzie co i jak bym musiał zrobić ? lub jakiś poradniczek podesłać link ?

• Manager
Opublikowano

tu masz jak wykonać kopię bezpieczeństwa: http://codex.wordpress.org/Backing_Up_Your_Database

A tutaj to o co prosisz: http://www.ehow.com/how_2036644_import-sql-database.html ( również via SSH ).

Jeśli Ci te poradniki nie odpowiadają, to możesz poszukać podobnych wpisując w wyszukiwarce fraz 'jak wgrać bazę poprzez phpmyadmin' i podobne.

---