Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W ACP widać x użytkowników a w Użytkownicy na forum x +1 i ten dodatkowy (to akurat ja) jest podwójnie tzn. user z loginem forum + loginem Facebook. I ten z loginem Facebook oczekuje na akceptację. W ACP w Member Validating Queue nie mam nikogo oczekującego. Chiałabym moc logować się przez Facebook, ale, żeby mój nick z FB nie był widoczny w Użytkownicy, bo raz, że wygłąda to jak jakby było 2 userów a nie jeden, a po drugie nie chcę go publicznie wyświetlać. Da się coś z tym zrobić?

Türkülerdir Sevdam...

• Manager
Opublikowano

Automatyczna wiadomość

Ten temat został przeniesiony z forum:

"Invision Power Board -> Invision Power Board 3.x -> Modyfikacje - pomoc"

do:

"Invision Power Board -> Invision Power Board 3.x -> Ogólny support IPB"

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

• Manager
Opublikowano

Oznacza, jako gościa lub validated, bo pewnie tutaj masz to tak ustawione:

ACP :a::) System :a: Ustawienia :a: Ustawienia :a: System :a: Facebook Connect :a: :a: Facebook "Bot" Group

Facebook will check pages to ensure they're valid when using the "Like" button or "Share" buttons. Please select the group you'd like it to 'appear' as. You may want to choose 'Members' if you hide forums from guests by default.

Jedyna możliwość ukrycia to stworzenie nowej grupy dla ludzi z FB, a potem wymuszenie dla tej grupy bycia ukrytym - zrobisz to bez problemu w edycji tejże grupy ( opcja : Wymusić anonimowość tej grupy? ).

---

Opublikowano

Tak - właśnie tak miałam, a w polu powyżej tj . Default Member Group - Oczekujący bo chciałam wymusić potwierdzenie rejestracji przez admina.

Zanim stworzę nową grupę to zastanawiam się z jakimi uprawieniami powinna ona być i do jakiej grupy w Default Member Group przypisać.

Jeśli stworzę jakoś grupę nazwijmy ją Facebook to oprzeć ją na grupie Oczekujący czy Użytkownik, w Default Member Group też Oczekujący czy Użytkownik?

Bo jeśli tam,- Użytkownik, to chyba automatycznie nim będzie tj bez potwierdzania, a jeśli dam tu i tu Oczekujący i jeśli nie pokaże mi się Manage Validating Mebers lub nawet jeśli tak, ale po akceptacji nie zmieni się ten ktoś w Użytkownika to chyba dalej będzie na prawach Oczekującego. Czy słusznie się obawiam?

Türkülerdir Sevdam...

• Manager
Opublikowano

Szczerze? Nie wiem. Nie działałem dużo z FB na forum. Musisz to sama sprawdzić.

Natomiast odpowiadając na fragment o wyborze grupy bazującej to .... jak Ci bardziej odpowiada. Nie ma sztywnej reguły! Wszystko dopasowujesz pod swoje wymagania.

P.s. jeśli mogę coś zasugerować - weź już uruchom to forum bo się zakonfigurujesz na śmierć! :%-):

---

Opublikowano

Właśnie nie bardzo mam jak sprawdzić bo ja się dodałam będąc już zarejestrowana - chyba muszę jakieś konto fikcyjne na FB założyć, albo i kilka bo pewnie jeden test to mało :)

A co do P.s. - Jedno rozwiąże, to z drugim jest coś nie tak i tak w kółko. Zachciało mi się kilku niestandardowych modów to mam za swoje :( Ciekawe czy do końca 2010 zdąże :)

Türkülerdir Sevdam...