Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Members online Today... - mały problem...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem (znowu) z modyfikacją Members Online Today chodzi o to, że nie pokazuje mi rzeczywistej wartości tj. nie z jednego dnia... a z kilku...

Poniżej przedstawiam screeny:

2qchzwl.png

(lista userów...)

a po wejściu w zaznaczonego kolesia mam datę pokazaną, że odwiedził on forum 2 dni wcześniej...

wvocok.png

(środa? a jest piątek :rolleyes:)

Przepraszam, że tak truję takimi bredniami i zajmuję Wam czas... jeśli nie możecie / nie macie chęci nie pomagajcie, jakoś przeżyję ;-)

Z góry serdecznie dziękuję, Robert.

• Manager
Opublikowano
Przepraszam, że tak truję takimi bredniami i zajmuję Wam czas... jeśli nie możecie / nie macie chęci nie pomagajcie, jakoś przeżyję ;-)

Ty piszesz na forum bravo girl czy na forum gdzie ludzie udzielają pomocy w sprawach związanych z IP.Board ? Bo powoli was już nie rozumiem. Boicie/wstydzicie/głupio wam prosić o pomoc. To w takim razie po co to forum ma być? Tak by było.

Sorry, nie mogłem się powstrzymać.

Odnośnie problemu - najedź na jego nick i sprawdź co się pokazuje ( powinna godzina ).

Kiedyś modowałem ten fragment forum ( robiłem zliczanie statystyk z trzech for i wyświetlanie takich zbiorczych na każdym z nich ) i mogę powiedzieć, że owa lista jest generowana na podstawie zawartości tabeli ibf_sessions. Wejdź na forum, sprawdź kto jest, a potem w bazie również to sprawdź i porównaj Wyniki przedstaw tutaj.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

DawPi, okej będę pytał ;-) Najechałem myszką i pisze tylko Ostatnio aktywny, nie mam pokazanej daty, niestety... Co do tego z bazą to nie chodzi mi o problem "aktywni teraz" tylko o to, że chcę, aby poprawnie wyświetlało aktywnych w ciągu 24 godzin, a nie na przykład z 48 czy też 72..

• Manager
Opublikowano

Ah, mała kolizja myślowa ;-)

W kodzie jest to wartość 48h, zatem by zmienić na 24h otwórz plik: sources/lib/func_mot.php

Znajdź:

'where'	=> "m.id <> 0 AND m.last_activity > ".time()." - 172800{$exclude}",

Zamień na:

'where'	=> "m.id <> 0 AND m.last_activity > ".time()." - 86400{$exclude}",

Zapisz i wyślij.

Sprawdź..

---

• Manager
Opublikowano
Informacja:
Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.
Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuję 24/7/12/365 dni w roku na PM.

---

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.