Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

problem po zmianie serwera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem. Hosting zmienil serwerownie. Mam kupe bledow. Kazali mi tu napisac. Ludzie ktorzy byli 24 H temu sa ciagle obecni na Forum. To samo z goscmi. Caly czas ich pokazuje. Nie moga pisac na SB ani postow;/

• Manager
Opublikowano

Nadal nie podałeś adres forum. Podaj proszę.

Zmienił Ci się adres forum? Jeśli nie to nic nie zmieniaj w conf_global.php, ale jak się zmienił serwer to path pewnie też, więc wpisz nowy w General Configuration, a dokładniej tutaj Path to 'upload' directory .

Choć ja nadal błądzę w temacie, bo nie wiem dokładnie jakie objawy, określenie 'kupa błędów' nic mi nie mówi.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Root Admin mial do Pana napisac na gg.. www.fifaplay.com.pl ludzie sie takze loguja a pokazuje ze byli 20.43 26.11.08 itp plus bledy wymienione powyzej.

Opublikowano (edytowane)

aha a czy da sie zrestartowac liste userow on-line ? mysle ze to by pomoglo :(

data forum : 26.10.08

A forum trzyma ludzi ktorzy byli beda tak pisze.: 26.11.08 :(

Edytowane przez Tyu
Opublikowano
Wyczyść tabelę ibf_sessions, np. wykonując takie zapytanie w PhpMyAdminie:

truncate ibf_sessions

Pomogło :)

Czy to samo można zrobić z userami, którzy odwiedzają profil ? i ostatnio widzani na forum ? ;)

Opublikowano (edytowane)

Wyczyscic rowniez liste userow odwiedzajacych profil :)bo tez pokazuje ze bedzie odwiedzony 26.11.08 i jest na 1 pozycji :) mimo tego iz ludzie wchodza na profil i ostatnio on-line (mod loguje sie codziennie a pokazuje ze ostatnio był 26.11.08)

Edytowane przez Tyu
Opublikowano

Pojawia się jeszcze 1 błąd. Kilku userów w tym root Admin opuścili stronę w godzinach 22-24.00. Forum rano pokazywalo ze ostatnio byli aktywni 00.17. Czyli troszkę pozniej :)

Opublikowano (edytowane)

Tak ale czas mam poprawny. Tylko pokazuje nie wiadomo skad userow ktorzy nie byli o 00.17.Byli dostepni o 22.00. Jakby wybieralo losowo.

Edytowane przez Tyu
  • Manager
Opublikowano

Wydaje mi się, że to nie błędy tylko pewne 'niezgranie' czasu na serwerze i tego z forum ( skryptu ). Tak teraz sobie gdybam, nie widziałem tego od środka, nie widziałem, nie słyszałem ;-)

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.