Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Pytanie o ibf_pfields_content

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

tzn kiedys mialem ustawione okienko do wisywania dodatkowej informacji aktualnie jej juz niema ale w bazie zostala nr tabel.

Mialem laczenie tabeli userow ze starej i nowej bazy

Polaczylem tylko tabele

ibf_members
ibf_members_converge
ibf_members_partial
ibf_member_extra

i niewiem dlaczego dotad wywala mi taki blad a dokladnie gdy wejdzie sie do http://twojwarez.pl/index.php?act=Members wywala mi kilkakrotnie tego samego usera a za to w panelu administracyjnym gdzie wyswietlaja sie wszyscy userzy jest wszystko ok niewiem co zrobilem zle

Edytowane przez Stilly
Opublikowano

no normalnie sprawdzilem jaki jest ostatni nr w indexie userow no i dodalem tylko tych userow do bazy czyli przykladowo jak byl nr

8547

to dodawalem userow od nr indexu 8548 itd nie dodawalem poprzednich i tak we wszystkich tabelach

Opublikowano (edytowane)

no to jak mozesz to podpowiedz jak powinno sie dodawac userow to sobie naprawie bo to nie jest problem

na innych forach tzn skyptach tak sie dodawalo i spokojnie chodzilo tylko w ipb jest problem

Edytowane przez Stilly
  • Manager
Opublikowano

Zrozum, że takie łączenie ot tak sobie jednej czy kilku tabel, gdzie powinno się zrobić większość nie jest dobrym rozwiązaniem.

Cóż, pozostaje Ci połączenie for za pomocą darmowego skryptu ( database merge - pisałem o tym na forum, podawałem również link ) lub napisanie swojego tylko do użytkowników.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Rozwiazalem problem. Wiem juz dokladnie co sie posypalo i dlaczego sie tak dzieje i nie uzywalem modyfikacji do laczenia baz.

Jak wszystko juz skoncze to napisze tuta jak laczyc bazy recznie.