Jump to content

Recommended Posts

• Manager
Posted

Witam,

mając na uwadze nadchodzące zmiany - IP.Board 3.0 :) obecny system tutoriali nie będzie już używany, pewnie kiedyś autor zrobi upgrade, ale nie mogę tyle czekać.

Piszę co następuje:

wracamy do bajzlowatego zbioru tutoriali jako tematy na forum.

Potrzeba osoby, która podejmie się przeniesienia wybranych kategorii z systemu tutoriali na forum do odpowiedniego działu.

Oczywiście przyznaję uprawnienia do edycji tutków, a co za tym idzie wgląd w kod źródłowy więc przeniesienie nie będzie męczące tylko czasochłonne.

Co trzeba będzie zrobić:

Otworzyć każdy tutorial z wybranej kategorii, skopiować kod i w wybranym forum napisać nowy temat.

Co to daje:

uniknięcie strat ważnych treści z forum.

Jakie będą problemy:

Praktycznie żadne, no może oprócz takich, że niektóre tematy generowane z systemu tutoriali mają już odpowiedzi, ludzie się tam pytali etc. ale rozwiązanie tego niech już spoczywa na moich barkach.

Wymagania:

• wolny czas
  • znajomość podstaw takiej 'operacji' - kopiuj<->wklej
  • osoba musi mi być znana, nikt z łapanki

Swoje propozycje proszę zamieszczać w tym temacie z zaznaczeniem, które kategorie chciałbyś przenieść oraz kiedy możesz zacząć pracę.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Posted (edited)

No ja jestem chętny, tyle, że dziennie to ja mam góra 2-2,5 godzinki wolnego... Inna sprawa w weekendy lub święta.

A praca będzie polegała tylko na otwarciu tutka, skopiowaniu zawartości i wklejeniu tego w temacie w odpowiednim dziale? Jak tak, to ja jestem chętny :P

Pracę mogę zacząć od jutra wieczór... A kategorie to Ogólne i Poradniki :)

Edited by Bartek

...

• Manager
Posted

Sprostowanie:

przeglądając zainstalowane modyfikacje zauważyłem, że mam zainstalowane (DP23) Show Subforums Changer i okazuje się, że poprzednie forum z tutorialami mam zachowane :)

Pozostaje tylko przenieść nowe tutki - zajmę się tym już sam.

Dziękuję za chęci i przepraszam za zamieszanie!

---

• Manager
Posted

Prośba:

w miarę wolnego czasu prosiłbym o wyrywkowe sprawdzenie tutoriali ze starej bazy ( Ineo ) w nowym dziale.

Dzięki.

---