Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z masowymi PW czy to nadawanymi bezpośrednio z Panelu Kontrolnego czy też z ACP za pomocą (T23) Mass PM Groups. Nie wiem dlaczego ale zdarza się że wiadomości dochodzą puste tzn bez treści którą wpisałem. Spotkał się już z tym ktoś?

Opublikowano

Wygląda na to że jeśli chodzi o te co dochodzą puste to w bazie nie ma ich tresci tzn w tabeli ibf_message_topics ślad po niej jest w postaci tytułu natomiast w tabeli ibf_message_text nie ma tresci wiadomości z odpowiadającym msg_id pewnie dlatego odbiorcy widza ze cos doszlo to cos ma tytuł ale nie ma tresci :)

• Manager
Opublikowano

Jeśli nie ma wpisu z odpowiednim ID to znaczy, że skrypt nie dodaje lub baza nie przyjmuje.

Pytanie: dzieje się tak zawsze?

Drugie pytanie: zmieniałeś coś na forum - kod?

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Co ciekawe wlasnie rozmawiam z kumplem i mowi mi ze np. wczoraj tresc wiadomosci byla a dzis jej nie ma :)

Drugie pytanie: zmieniałeś coś na forum - kod?

Znaczy kod czego bo modyfikacji to troche jest :(

Pytanie: dzieje się tak zawsze?

NIe nie zawsze

• Manager
Opublikowano

Widzisz - może są jakieś problemy z serwerem baz danych i np. gubi dane albo nie zawsze dodaje?

Jeśli nie zmieniałeś nic ostatnio to wg mnie jedyny trop tutaj to sprawność serwera.

Ostatnio na jakimś forum również przerabiałem problem 'pustych' tematów, ale tam wynikało to po prostu z kolejki danych i osób na serwerze - po prostu był komplet i serwer odrzucił zapytanie z powodu limitu 'zajętości'. To ogólnie powiedziane, ale nie wgłębiam się dalej, myślę, że rozumiesz doskonale.

Forum nie może samo gubić danych - gdyby tak było byłby to bug i na pewno zostałby już dawno zidentyfikowany i poprawiony.

---

• Manager
Opublikowano

Widzisz, to podobnie jak mnie z poprzednim serwerem - nazwa.pl. Pisać można o tym epopeje, ale takie limity -zobacz- są nie do przyjęcia na forum internetowym i dlatego z nich zrezygnowałem.

Wiem, że masz inny ( ? ) serwer, ale może jest podobnie.

---