Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

ROZWIĄZANY: problem z Shoutboxem.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. Mam problem z ShoutOutem.

Zainstalowałem go tak jak było to opisane w readme i instalacja przebiegła bez żadnych problemów, jednak shoutbox nie jest pokazany u dołu strony. Jest "button" na górze który powinien prowadzić do shoutboxa jednak kiedy w niego klikam pokazuje się coś takiego:

Wiadomość forum

Przepraszamy, wystąpił błąd. Jeśli nie jesteś pewny jak używać tej opcji lub nie wiesz dlaczego wystąpił błąd, spróbuj poszukać w plikach pomocy.

Napotkane błędy:

Sorry, you do not have permission to do that.

Wie ktoś co mam z tmy zrobić aby ten shoutbox mi działał?

Problem też mam z Members Online Today. Niby instalacja przebiegła bezproblemowo jednak ten mod nie pokazuje się.

Edit: Problem z shoutboxem już rozwiązałem (tak, nie przyjrzałem się temu - "Sorry, you do not have permission to do that", jednak nadal mam problem z Members Online Today, jeśli ktoś wie co mogę z nim zrobić to proszę o pomoc.

Edytowane przez Bary
Opublikowano

Wejdź do ACP w zakładkę components i w modyfikacji ShoutOut znajdź Permisions. Ustaw po prostu żebyś widział, mógł pisać etc., dla Ciebie jako ROOTa po prostu wszystko oznacz jako 'Yes'. Powinno pomóc.

Co do drugiego pytania to się nie znam niestety :)

"Przyjaciel zawsze powinien nie doceniać naszych zalet...

...wróg zawsze przeceniać nasze wady."

Don Vito Corleone

Dlaczego for, a nie forów? Nie daj się powielanym stereotypom.

† Będziemy bronić SB po kres naszych sił †

• Manager
Opublikowano

Witaj,

Members Online Today również należy skonfigurować. Ustawić, które grupy mogą widzieć ową listę. By to zrobić po prostu udaj się do:

ACP > COMPONENTS > (FSY22) Members Online Today > Manage Settings >> Groups that can see the Members Online Today section

i wybierz grupy, na końcu zapisz i gotowe.

Jeśli poprawnie instalowałeś to lista powinna się już pokazywać.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

• Manager
Opublikowano
Informacja:
Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.
Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuję 24/7/12/365 dni w roku na PM.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.