Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. Mam problem z shoutoutem a mianowicie nie wyświetla się, w ogóle jakby go nie było chociaż robiłem wszystko według instrukcji.. Może dodam, że klikając odnośnik do shoutboxa przy kalendarzu jest "Napotkane błędy:" i po tym puste pole. Co nie tak ?

Hmm może coś w bazie danych MSQ jeszcze coś powinienem zrobić ? bo była w instrukcji mała zmianka, ale zrozumiałem to raczej, że coś tam jak zrobię to uratuje mnie przed zwaleniem się bazy danych że tak powiem

Edytowane przez DawPi
Opublikowano
Witaj,

pytanie - ustawiałeś prawa grup by poszczególni użytkownicy z edytowanych grup mogli korzystać i wiedzieć shoutbox?

Hmm pomogło dzięki :lol: A takie pytanie czy ten shoutout zawsze jest taki wybrakowany ? w sensie, że nie ma żadnych buttonów, nie da się wysyłać wiadomości no i nie da się go schować poprzez kliknięcie na ten minusik po prawym górnym rogu. Jeszcze jak klikam, na te odnośnik mojeforum.pl/index.php?autocom=shoutbox to nie widać shoutboxa ;/

Opublikowano

A to nie powinno być mojeforum.pl/index.php?autocom=shoutout

A tak poza tym to ja polecam IP Shoutbox 1.0.1

Nie zapycha za bardzo bazy danych i jest dobry bo ma dość dobry wygląd. :lol:

• Manager
Opublikowano

Powiem tak - Ty chyba tego w ogóle nie zainstalowałeś poprawnie :lol:

Plik langa nie powędrował do cache/lang_cache/XX/ tylko pewnie do cache/lang_cache/en/ ( domyślny folder ) - pewnie masz inny lang na forum, obrazki również poszły tylko do style_images/1/ a nie do folderu skina itd.

Plus tak, jak poprzednik, zalecam IP.Shoutbox, jeśli jednak uparłeś się na tego to nie ma sprawy, pisz, będziemy kombinować ;)

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Jak mówicie, że lepszy IP Shoutbox 1.0.1 to wywalam tamtego i wieczorkiem zainstaluję polecanego :lol: Oby poszło wszystko dobrze...

Opublikowano (edytowane)

Błąd wynikający z instalacji ip.shoutbox

Warning: mktime() expects parameter 4 to be long, string given in /home/tikitek/ftp/sources/ipsclass.php on line 4616

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/tikitek/ftp/sources/ipsclass.php:4616) in /home/tikitek/ftp/ips_kernel/class_ajax.php on line 204

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/tikitek/ftp/sources/ipsclass.php:4616) in /home/tikitek/ftp/ips_kernel/class_ajax.php on line 205

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/tikitek/ftp/sources/ipsclass.php:4616) in /home/tikitek/ftp/ips_kernel/class_ajax.php on line 206

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/tikitek/ftp/sources/ipsclass.php:4616) in /home/tikitek/ftp/ips_kernel/class_ajax.php on line 207

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/tikitek/ftp/sources/ipsclass.php:4616) in /home/tikitek/ftp/ips_kernel/class_ajax.php on line 208
(h:i A) Gość 	 -	  Congratulations, you have successfully installed IP.Shoutbox!

Panowie coś już mam nieźle pomieszane w tych plikach.. tyle edycji i innych dziwnych rzeczy robiłem, że sam już nie wiem jak to naprawić, żadnej modyfikacji nie idzie wgrać bo ciągle coś nie tak. Ponownie przeinstalować całe forum ?

Edytowane przez patwoz
Opublikowano
Zmieniałeś pliki na forum dla polskiej daty? Pewnie tak.

I polskie daty i polski język i wgrałem 2 modyfikacje, które działają, ale shotubox ani unreal portal już nie. Ze shoutem powyższy błąd, a z portalem to nie ma tych linijek co każą wyszukać bodajże w index.php