Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. Przeinstalowałem swoje forum na nowo. Wgrałem spolszczenie do ipb 2.2.3, universal mod installer, wgrałem także ip.shoutbox 1.0.0. Daty i czasu nie przestawiałem na polski. Ostatnią modyfikacją jaką wykonywałem było wrzucenie plików unreal portal na ftp i edytowanie wszystkich plików zgodnie z instrukcją. Chcąc wejść do ACP napotkałem się na przeszkodę

Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in /home/ppppp/ftp/sources/lib/admin_functions.php on line 1152

co jest tego przyczyną ?

Edytowane przez patwoz
Opublikowano

Sprawdź czy nie masz tam jakieś niezamkniętego {, < i innych takich znaczków. "Tam" czyli w sources/lib/admin_functions.php w linii 1152 i jej okolicach oczywiście.

"Przyjaciel zawsze powinien nie doceniać naszych zalet...

...wróg zawsze przeceniać nasze wady."

Don Vito Corleone

Dlaczego for, a nie forów? Nie daj się powielanym stereotypom.

† Będziemy bronić SB po kres naszych sił †

Opublikowano

//-----------------------------------------
	// Debug?

if ($this->ipsclass->DB->obj['debug'])
	{
		flush();
		print "<html><head>
<meta http-equiv="Content-type" content="text/html; charset=iso-8859-2"><title>SQL Debugger</title><body bgcolor='white'><style type='text/css'> TABLE, TD, TR, BODY { font-family: verdana,arial, sans-serif;color:black;font-size:11px }</style>";
		print "<h1 align='center'>SQL Total Time: {$this->ipsclass->DB->sql_time} for {$this->ipsclass->DB->query_cnt} queries</h1><br />".$this->ipsclass->DB->debug_html;
		print "<br /><div align='center'><strong>Total SQL Time: {$this->ipsclass->DB->sql_time}</div></body></html>";
		exit();
	}

tak to wygląda (linijki to od 1145 do 1157) , wydaje mi się ze wszystko gra.. może dodam, że przy zapisywaniu pliku coś tam pytało mi się o kodowanie iso-2 iso-1 jakoś tak, a ja nacisnąłem OK. jeśli miało to jakieś znaczenie

• Manager
Opublikowano

Podany kod zamień na:

// Debug?

if ($this->ipsclass->DB->obj['debug'])
	{
		flush();
		print "<html><head>
<meta http-equiv=\"Content-type\" content=\"text/html; charset=iso-8859-2\"><title>SQL Debugger</title><body bgcolor='white'><style type='text/css'> TABLE, TD, TR, BODY { font-family: verdana,arial, sans-serif;color:black;font-size:11px }</style>";
		print "<h1 align='center'>SQL Total Time: {$this->ipsclass->DB->sql_time} for {$this->ipsclass->DB->query_cnt} queries</h1><br />".$this->ipsclass->DB->debug_html;
		print "<br /><div align='center'><strong>Total SQL Time: {$this->ipsclass->DB->sql_time}</div></body></html>";
		exit();
	}

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

• Manager
Opublikowano

Hm, nie jestem pewny, ale masz chyba paczkę z włączonym trybem debugowania, a zatem w katalogu cache/ powinieneś mieć dość pokaźnych rozmiarów plik .cgi - sprawdź i daj znać, a powiem Ci jak wyłączyć.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.