Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jakieś 2 lata temu zakupiłem licencje na forum IPB. Mam teraz pytanie, czy aby legalnie korzystać z forum to muszę jakoś tą licencje odświeżyć ? Dodam, że domena się zmieniła.

Pozdrawiam

• Manager
Opublikowano

Witam,

dlaczego założyłeś ten temat w tutorialach? :lol: Przenoszę.

Odnośnie pytania - jeśli w panelu możesz pobrać pliki forum to nie powinno być problemu. Jednak dwa lata temu to chyba było 2.1.x więc zalecałbym przedłużenie licencji za kwotę 25$ i korzystanie z dobrodziejstw najnowszej wersji.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Dlaczego założyłem w tym dziale, to nie potrafię powiedzieć.. może jestem już zmęczony gapieniem się w ten monitor ;)

Hmm, coś musiałbym chyba zrobić z tym, bo licencję mam, lecz chyba ona mnie już nie obowiązuje, ponieważ skrypt mam aktualnie za aktualizowany do najnowszej wersji, do tego dochodzi inna domena, gdyż starą ma już kto inny...

Czyli najlepiej jak najszybciej przelać tam to $25 :lol:

Opublikowano
Hm, troszku pomieszałeś, ale tak - 25$ powoduje przedłużenie możliwości pobierania plików i dostępu do supportu.

Czyli, że co bo już teraz nie rozumiem :lol: Mam wykasować to forum w wersji 2.3.6 i najpierw wpłacić to 25 dolców i dopiero potem mogę zainstalować na nowo ? Czy może wystarczy, że wpłacę to 25$ i nic nie muszę robić, a może mogę korzystać z tej licencji co kupiłem jakiś czas temu na inną domenę i nic dawno z nią nie robiłem ?

• Manager
Opublikowano

Widzisz, Ty mi to opisujesz bo wiesz jak to wygląda od Twojej strony, ja tego niestety nie wiem i nie potrafię Ci nic napisać, bo się niemiłosiernie plątasz. Przedstaw sprawę jasno bym się nie musiał domyślać, a analizować fakty i możemy rozmawiać dalej. :lol:

---

Opublikowano

OK. Rozumiem, napiszę może jutro, bo dzisiaj był bardzo, ale to bardzo męczący dzień... i jestem wykończony, więc wcale się nie dziwie, że idzie mnie nie zrozumieć :lol:

Opublikowano (edytowane)

To zacznijmy od początku. Mam nadzieję, że dzisiaj będę pisał bardziej zrozumiale, a niżeli było to wczoraj.

Jakieś 2 lata temu, może półtora, miałem forum ipb w wersji podajże 2.2.1 do tego miałem też licencję na chyba 6 miesięcy. Z powodu braku czasu, forum zostało zaniedbane i stało, stało na serwerze, aż skończyła się umowa zarówno na hosting jak i na domenę. Po tej przerwie, wróciłem jakieś 2 tygodnie temu z nowymi pomysłami. Podpisałem nową umowę na serwer tak samo jak i na domenę. Wgrałem forum ipb w wersji 2.3.6 do tego różnego rodzaju mody.

Teraz moje pytanie, czy forum jest legalne ? A jeżeli nie to co mam zrobić żeby stało się legalne ?

Oczywiście konto na invisionpower.com mam, licencję kupowałem w granicach 15 miesięcy temu i nikomu jej nie odsprzedawałem, ani przez nikogo nie była używana.

Edytowane przez patwoz
Opublikowano
To skąd wziąłeś wersję 2.3.6?

Była na jakiejś stronie, nie wiem już dokładnie jakiej, bo wpisywałem w google :lol:

Opublikowano

Tak mam

Date	  Amount	  
15xxxxx 	Renewal: IP.Board: Standard License 	01/09/08 	$25.00

Co z tym fantem teraz zrobić ? :lol: Bo chyba nie za wesoło jest jak mówisz, że piracik...

• Manager
Opublikowano

No to opłać to - czyli 25$ i ciesz się z przedłużonej licki i możliwości pobierania plików 2.3.6 ( legalnych ) oraz dostępu do supportu przez kolejne sześć miesięcy.

:lol:

---

Opublikowano
No to opłać to - czyli 25$ i ciesz się z przedłużonej licki i możliwości pobierania plików 2.3.6 ( legalnych ) oraz dostępu do supportu przez kolejne sześć miesięcy.

:lol:

OK na dniach to zrobię. Jeszcze takie pytanie czy nie dałoby rady zostawić tych plików co mam teraz na ftp w spokoju i przedłużyć tylko licencję ? Bo szczerze powiedziawszy to napracowałem się sporo przy edycji plików i nie za bardzo chce mi się robić teraz wszystko na nowo.

Nie wiem jak jest ze skryptami, ale z grami o ile mi wiadomo jest tak, że jeśli ma się oryginał w domu i tą samą grę pobierze się z sieci do użytku własnego to żadnej kary się nie dostanie

• Manager
Opublikowano

To podaj link do forum - możesz wpisać w profilu, tylko ja go będę widzieć to Ci powiem czy musisz zamieniać ( i powiem które ).

Choć tak czy siak, najlepiej zmienić sources/classes/class_display.php, a resztę zostaw - liczy się licka i wpisany kod. :lol:

---

Opublikowano
To podaj link do forum - możesz wpisać w profilu, tylko ja go będę widzieć to Ci powiem czy musisz zamieniać ( i powiem które ).

Choć tak czy siak, najlepiej zmienić sources/classes/class_display.php, a resztę zostaw - liczy się licka i wpisany kod. :lol:

Cóż, ja bym jednak polecił postawić wszystkie pliki na nowo. Pamiętam jak raz potrzebowałem na szybko forum i użyłem pirata, nie dość że bałagan w kodzie zrobiony to jeszcze połowa nie działa.

In, and Out.