Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Znaki ? zamiast polskich znakow

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

Mam nastepujacy bardzo ciekawy problem a w zasadzie dwa problemy. Przenosilem baze na nowy serwer. Przekopiowalem pliki i wrzucilem baze z mysqldumpera. Zawsze wszystko bylo ok ale tym razem dziwna sytuacja.

1. Brak polskich znakow na fourm. Wyswietla tylko wykrzykniki.

2. Brak ostatnich niusow na stronie

Sprawdzilem baze danych polskie znaki o dziwo tam sam (pod phpadminem) Jednak pod toolem IPB znaki zapytania.

Oczywiscie wprowadzilem te wszystkie elelmenty jak index.php 8859-2 mysql query latin2 nic nie pomoglo.

Dodatkowo zauwazylem ze jak pisze nowy post zamiast polskich znakow pojawiaja sie pytajniki i w bazie sa tez pytajniki !!!

No i brak tych kilku niusow... Bardzo was prosze o pomoc juz nie wiem jak mam to ugrysc.

(To nie wina serwera bo przenosilem poprzednio baze i bez problemow byly polskie znaki. Z ta jednak roznica ze pod PHP adminem byly one inaczej przedstawione.

• Manager
Opublikowano

Kolejna osoba pisząca temat w dziale tutoriali, którego opis jest taki:

Zobacz najważniejsze artykuły, tutoriale dotyczące IP.Board i tematów pokrewnych.

Powiedz: dlaczego? :lol:

Odnośnie tematu - spróbuj najpierw -TO-, a jeśli nie pomoże to cofnij zmiany i spróbuj -TO-.

Jedno z dwójki powinno pomóc.

Odnośnie newsów - za mało informacji. Jakich newsów, gdzie, co jak, jak generowane etc.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano (edytowane)

Przepraszam za te tutoriale. Druga opcja pomogla. System niusow jest brany z unreal portal z tematu na forum. Jak wchodze na forum portal poakzuje mi tematy ilosc odpowiedzi etc jednak jak wchodze na temat jest pusty.

Forum: etcg.pl

Moze masz jakis pomysl co sie moglo stac?

Dodatkowo mam jakies problemy ze spolszczeniem zamiast literki ś mam kwadracik. To prawdopodobnie win spolszczenia forum prawda?

Jeszcze raz wielkie dzieki za pomoc !

Edytowane przez berto1289779920
Opublikowano
A czy na forum te tematy newsowe są poprawnie wyświetlane?

Odnośnie kwadratów - gdzie się one pojawiają? ( pewnie wina kodowania plików spolszczenia ).

Nie na forum tym nowym (przeniesionym) jest tylko temat ilosc odpowiedzi i tak jakby byl pusty.

Zobacz tutaj: http://etcg.pl/forum/index.php?showforum=63

Dwa ostatnie dzialaja poprawnie wyswietalaja sie natomiast piec pierwszych nic nie pokazuje.

Odnosnie kwadracikow to sa na przyklad w Witaj Go

• Manager
Opublikowano

Wg mnie nie przeniosłeś poprawnie całej bazy - brak postów w tabeli ibf_posts.

Odnośnie spolszczenia - nie ma sensu ponownie wynajdywać koło. Popraw sobie po prostu te kodowania w plikach.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Zrobilem jeszcze jeden resotore z backupu ktory by zrobiony przez providera (phpmyadmin nie dziala).

Teraz mam nastepujace bledy:

Warning: reset() [function.reset]: Passed variable is not an array or object in /home/etcg/domains/etcg.pl/public_html/forum/sources/classes/uportal/class_topics.php on line 168

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/etcg/domains/etcg.pl/public_html/forum/sources/classes/uportal/class_topics.php on line 170

Forum etcg.pl