Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ponownie :lol:

A wiec przeglądam sobie tutki na forum no i kilka zrobiłem i zainteresowałem się tym takze :

http://forum.invisionize.pl/index.php?showtopic=110

I zrobiłem wszystko w tutku , dla sprawdzenia wylogowuje się i sprawdzam czy działa rejestrujac się ..nie podając skad jestem ..

No i działa , wyskakuje błąd ze " Nie wypełniono pola 'Skąd' - proszę wróć i popraw formularz "

Potem sprawdzam w druga strona..

Wpisuje skąd jestem i wszystko poprawne w 100% - znów wyskakuje ten błąd.:| Mysle sobie dobra dam se narazie spokój i postanawiam cofnąc akcje..

plik: sources/action_public/register.php

cache/lang_cache/XX/lang_error.php

biore ze świeżo wypakowanej paczki forum te dwa pliki żeby zamienic z tymi w których zmieniłem KOD tak jak w tutkach.. zamieniam..

Potem udaje sie do ACP , tam gdzie wprowadzilem zmiany czyli :

ACP > Look & Feel > Skin Manager > ( wybór skina ) > Edit Template HTML > Register>> ShowForm

Jest czerwony kwadracik i napis REVERT ( ktory niestety kojazy mi sie z przywroceniem poprzednich zmian )

Klikam na niego..

25861224fw2.jpg

Ale dla pewnosci wchodze na ten kod "showForm" zeby zobaczyc czy wykasowałem to co wczesniej wprowadzilem..

okazuje sie ze nie..

a wiec kasuje ręcznie..

Screen po wykasowaniu :

24897207xa5.jpg

Teraz sprawdzam rejestracje.. wpisuje wszystkie dane ( 100% poprawne łacznie z przepisanym obrazkiem ) sprawdzane kilka razy..

Za kazdym razem taki ekran wyskakuje..

81121778yy5.jpg

:C

Opublikowano

Zmiany cofnąłem tak jak napisałem wyżej ale cache ? Nie wiem czy dobrze Cię rozumiem ponieważ jestem nowicjuszem ale cache/lang_cache/XX/lang_error.php po wprowadzeniu zmian juz nie wiem jakie były stare wiec zamieniłem ten plik na identyczny wypakowany znów z instalki ipb

• Manager
Opublikowano

Bardziej mam na myśli:

Forum

ACP > TOOLS & SETTINGS > Maintenance > Cache Control >> Update all caches...

Skiny

ACP > LOOK & FEEL > Skins & Templates > Skin Tools >> Rebuild Skin Set Cache

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Nalezy taką akcję wykonywac zeby uaktualnic zmiany?

Uptade i Rebuild zgodnie ze wskazowkami zrobiony , błąd nadal występuje

Opublikowano
Na pewno cofnąłeś zmiany z plików?

nie cofałem ich w sensie ponownej edycji kodu i usuwaniem linijek które naniosłem , zastąpiłem nowymi plikami z paczki ipb

plik: sources/action_public/register.php

cache/lang_cache/XX/lang_error.php

• Manager
Opublikowano

Jak to mówią 'a nie mówiłem'.......

if ($_POST['Location'] == "")
	{
		$this->ipsclass->Error( array( 'LEVEL' => 1, 'MSG' => 'no_location' ) );
	}

Masz ten kod. Usuń ten i wszystkie inne zmieniane i będzie OK.

---

Opublikowano

Juz próbowałem wczęsniej ( ku mojemu zdziwieniu bo skad sie wziely zamienione kody z nowo sciagnetej paczki z oficjalnej strony ipb? No ale niewazne.. )

register wyglada tak po wycieciu i wprowadzeniu starych: http://rafb.net/p/vhT6Qo94.html

lang_error wyglada tak http://rafb.net/p/hCRImk48.html

showform w ACP > Look & Feel > Skin Manager > ( wybór skina ) > Edit Template HTML > Register>> ShowFormwyglada tak http://rafb.net/p/p0BtEq32.html

update cache zrobiony..

rebuilt skin set zrobiony..

Błąd nadal występuje :lol:

Opublikowano

Przywracam : 'no_location' => "Nie wypełniono pola 'Skąd' - proszę wróć i popraw formularz",

Wgrywam , robie rejestracje...

Znów ten sam błąd , nie wywala zadnego tekstu tylko znów ta spacj czy tam puste pole..

• Manager
Opublikowano

Widocznie jest tego inna przyczyna. Jednak wszystko odnośnie tematu tamtych zmian zostało wyczerpane. Teraz po prostu należało posprawdzać wszelkie inne powody. Siłą rzeczy nie jestem w stanie tego opisać, za dużo tego.

Sam nie wiem, myślę, że nie napisałeś jakiejś informacji pomocnej do dania Ci skutecznej pomocy.

---

• 1 miesiąc temu...
  • Manager
Opublikowano
Informacja:
Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.
Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

---

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.