Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam ponownie :)

Mam oto nowy problem z którym nie mogę sobie poradzić. O co chodzi ? Już opisuję ...

Niektórzy użytkownicy mojego forum mają problem z grafiką na forum ... Mowa tu o użytkownikach przeglądarki IE ... Grafiki w sygnaturach powiedzmy o wielkości 800x50 powodują iż forum im się lekko rozjeżdża co przedstawia obrazek poniżej.

post-241-1228966147_thumb.jpg

Jak naprawić mogę ten problem ?

Drugi kłopot jaki mam to obrazki w shoutboxie ... Czy jest jakaś możliwość aby wrzucane grafiki do shouta automatycznie się zmniejszały do określonej wielkości tak jak jest to np. w postach ? Chodzi o to by pokazywały się jako miniatury.

Trzeci problem polega na tym iż niektórych użytkowników wylogowuje z forum.Tzn. Ktoś się loguje jakiś czas przebywa na forum , w pewnym momencie chce coś napisać i ukazuje mu się komunikat :

Napotkane błędy: Nie masz uprawnień pozwalających na używanie tej opcji. Jeśli nie jesteś zalogowany, zrób to korzystając z formularza poniżej.

I musi się ponownie zalogować . Tak samo jest z shoutem , kiedy ktoś jest niekatywny 10 min i klika na komunikat wróciłem , nie może nic napisać , musi wejść w jakiś temat - ponowie wrócić na stronę główną i wtedy może dopiero coś napisać . Czy to aby nie problem z coocies jakiś ? Czy da się to jakoś poprawić ?

Z góry dziękuję za udzieloną pomoc.

Pozdrawiam

WM

Edytowane przez Wujek Miliarder
  • Manager
Opublikowano

Ad 1 - podejrzewam, że nie tylko w IE się sygnatury rozjeżdżają. Np. umieszczone w postach grafiki również się rozjeżdżają ( jeśli są naprawdę duże ) w widoku profilu. Ma to związek z ograniczonym miejscem na owe wyświetlanie.

Ad 2 - to nie kłopot tylko brak takiej funkcji w ShoutBoxie ( jakimkolwiek o jakim mówisz gdyż jak zwykle nie dałeś więcej szczegółów ).

Ad 3 - zapewne ustawione są zbyt restrykcyjne ustawienia w Security - czas sesji, sprawdzanie IP, przeglądarki, reset oraz cookies - wyłącz strong cookies i sprawdź wtedy.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

• Manager
Opublikowano

Ad 1 - być może można. Ja nie znalazłem sposobu. Nie mam tego problemu :) Nie tak dawno bodajże net pisał o tym, no to spróbowałem, ale wymagało to trochę pracy, na którą nie miałem wtedy czasu.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano (edytowane)

DawPi, chyba ja pisałem :) poza tym polecam zastosowanie w dużych obrazkach lightbox'a, można go znaleźć tu na forum i wtedy owy problem znika, bo obrazki są pomniejszone w widoku profilu :)

Pozdrawiam.

Edytowane przez TRACKER
Opublikowano

Miałem ten sam problem z #AD_1. Musiałem przełożyć ShoutOut'a na stronę główną, nigdzie indziej nie może być wyświetlany. :)

In, and Out.

Opublikowano (edytowane)

Moge Ci pomóc z błędem który masz w punkcie 3, bo mialem taki sam problem.

Na początku zapytaj się czy użytkownicy których wylogowywuje nie używają dwóch przeglądarek IE i Firefoxa, jeśli używają obydwóch lub używali wcześniej, a teraz korzystają tylko z jednej, to muszą na jednej z nich usunąc pliki cookies , po usunięciu plików cookies muszą od teraz używać tylko jednej przeglądarki , po napisaniu info u siebie na stronie problem został rozwiązany :)

link do mojego poradnika :)http://www.trancegeneration.com/index.php?showtopic=5353

Edytowane przez TechnoDream