Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Tak dzisiaj rozkminiałem co by można nowego dodać do IP.Board no i... :) Regulamin - często może być zmieniany, lecz problem w tym że użytkownik akceptował stary regulamin przy rejestracji i co teraz? Problem.

Na czym by polegała modyfikacja? Myślę że warto zacząć od podstaw, stworzenie custom page, która zawierała by cały regulamin w BBCode a całkiem na dole znajdował by się guzik "Zrozumiałem i akceptuję regulamin." Edytowanie regulaminu było by z widoku ACP, tak jak wybór czy guzik ma się ukazać.

Jeżeli ktoś by nie kliknął na guzik, obojętnie co by kliknął - przechodziło by do strony z regulaminem.

Dodatkowa funkcja: Guzik - Nie akceptuję nowego regulaminu, gdyby się kliknęło ten guzik, następna strona by pokazała wiadomość systemową - "Czy jesteś pewien że nie akceptujesz regulaminu? (Twoje konto zostanie zbanowane)", i użytkownik miałby do wyboru Tak, lub Nie.

// KliczeK

In, and Out.

• Manager
Opublikowano

Witaj,

idea jest słuszna. A skoro tak to pewnie taki mod już powstał. A i owszem, proszę: CTI-Force Members to Location

This mod is designed to give administrators the ability to force their members to view important topics or forums. This is a persistent feature depending on what features are set in the Admin CP. Currently you have the ability to force members to a external URL, force them to view a topic, force them to post in a topic or force them to start a new topic entirely.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Tak, widziałem ją - lecz nie działa na takiej samej zasadzie. Jeżeli masz 200 tysięcy użytkowników, to za każdym razem musisz czekać aż ta osoba napisze posta. Trochę by to nie wypaliło. :)

// KliczeK

In, and Out.

• 1 miesiąc temu...
  • Manager
Opublikowano

Są inni zainteresowani taką modyfikacją? Bo nie wiem czy pisać do tego interfejs - działanie już mam obcykane.

Jeśli są chętni to prosiłbym o dokładniejszą specyfikację - jakie funkcje itd.

---

Opublikowano

Wszystko ująłem w pierwszym poście. Po prostu uniknie to zbędnych wykręceń ze strony użytkowników - 'ja nie wiedziałem że coś się zmieniło'.

// KliczeK

In, and Out.

• Manager
Opublikowano

Mam problem z tą modyfikacją - nie wiem co robić z gośćmi na forum. ;/

Nie można ich w żaden sposób oznaczyć trwale jako tych, co się zgodzili z zasadami.

Jedyne co wymyśliłem to wymuszenie przekierowania gości do formularza rejestracji zamiast do formularza zgody z zasadami.

Potrzebuję wsparcia..

---

• Manager
Opublikowano
Dodatkowa funkcja: Guzik - Nie akceptuję nowego regulaminu, gdyby się kliknęło ten guzik, następna strona by pokazała wiadomość systemową - "Czy jesteś pewien że nie akceptujesz regulaminu? (Twoje konto zostanie zbanowane)", i użytkownik miałby do wyboru Tak, lub Nie.

Zdecydowałem, że nie będzie tej funkcji w tej wersji modyfikacji.

Druga zmiana - postanowiłem, że modyfikacja będzie płatna. Małe pieniążki. Równowartość 10$.

---

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.