Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Mam kilka pytan i mam nadzieje ze pomozecie ;) (korzystam z wersji 2.3)

1. Przenosze forum na inny serwer, na ktorym nie moge wrzucac duzych plikow .sql, wiec powiedziano mi w supporcie ze musze ten plik podzielic, wie ktos jak to zrobic?

2. Inferno IPBShout Lite v2.5.0 Lite! - posiadam ten shoutbox, jednak nie wiem gdzie sie kasuje wypowiedzi w nim? w PA nie widze

3. Czy znacie jakis zestaw emotek przejzroczystych? bo mam ciemny skin i te podstawowe nie najlepiej wygladaja

4. Chcialbym zmienic czcionke forum oraz ja powiekszyc, wie ktos dokladnie co mam zmienic?

5. Jak podmienic regulamin na polski

6. Jak ustawic zeby goscie mogli tylko czytac posty (nie widzieli tez linkow)

7. Czy jest jakis mod dzieki ktoremu uzytkownicy moga stawiac piwa nie tylko autorowi tematu? aha i ze jak sie ustawi ukryty link to trzeba postawic piwo zeby go bylo widac

8. Czy jest mod dzieki ktoremu mozna wstawiac filmiki z youtube? interesuja mnie tagi

9. Jak ustawic zeby userzy nie mogli zmienic skorki forum

uff.... troche tego jest, jak sie znajdzie ktos kto pomoze to wielkie thx ;)

caly czas korzystalem z phpbb wiec musze sie dowiedziec conieco

pozdrawiam ;)

Edytowane przez PathfinderHS
  • Manager
Opublikowano

Witaj,

1. użyj do tego najprościej skryptu bigdump.php, więcej o przenoszeniu znajdziesz w tym artykule: Przenoszenie forum na inny serwer zobacz krok po kroku jak to zrobić

2. być może nie ustawiłeś praw moderacyjnych dla grup. Sprawdź to dobrze w ustawieniach zezwoleń w tym SB, którego nie znam.

3. emotki.

4. CSS.

5. http://forum.invisionize.pl/index.php?show...mp;hl=regulamin

6. http://forum.invisionize.pl/index.php?show...ski+uprawnie%F1 oraz Ukryta treść tagu CODE dla niezalogowanych userów i Ukryte linki dla niezalogowanych

7. Ważne modyfikacje -> Thanks Advanced 2.3 + Kilka nowych opcji w Hide Hack + oczywiście hide hack.

8. Wyświetlanie filmów z YouTube na forum

9. TOOLS & SETTINGS -> User Profiles -> Allow members to choose skins?

Na wszystkie Twoje pytania odpowiedzi już znajdują się na forum. Proszę o korzystanie z opcji wyszukiwarki.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

• 3 tygodnie później...
  • Manager
Opublikowano
Informacja:
Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.
Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.