okrzyk1 Opublikowano 15 Stycznia 2009 Opublikowano 15 Stycznia 2009 Witam chciałbym ustawić żeby goście nie mieli dostępu do forum. I w tym jest problem jesteśmy po konwersacji z vb na ipb i gdy zaznaczę funkcję Can view board? ON to i tak widzą forum i tak samo jest z shoutboxem gdy zaznaczę funkcje dla gościa Can view the shoutbox? ON to i tak go widzą już nie wiem co zrobić chyba wszystko próbowałem proszę o jakąś poradę i z góry dziękuję
godfather Opublikowano 15 Stycznia 2009 Opublikowano 15 Stycznia 2009 Cóż, chyba najłatwiej będzie ustawić maski dostępu: Temat pierwszy o maskach dla gości Miałem znaleźć więcej, ale myślę, że i z tym dasz radę, jest opisane gdzie co znaleźć. Co do: Can view board? ON To jest prawdopodobnie opcja, która pozwala widzieć forum w offline, jeśli to jest to co myślę, że jest. "Przyjaciel zawsze powinien nie doceniać naszych zalet... ...wróg zawsze przeceniać nasze wady." Don Vito Corleone Dlaczego for, a nie forów? Nie daj się powielanym stereotypom. † Będziemy bronić SB po kres naszych sił †
okrzyk1 Opublikowano 15 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 15 Stycznia 2009 Cóż, chyba najłatwiej będzie ustawić maski dostępu:Temat pierwszy o maskach dla gości Miałem znaleźć więcej, ale myślę, że i z tym dasz radę, jest opisane gdzie co znaleźć. Co do: To jest prawdopodobnie opcja, która pozwala widzieć forum w offline, jeśli to jest to co myślę, że jest. mi chodziło o ta opcje Can view board? a nie o tą Can view OFFLINE board? a tak poza tym nie działa to
godfather Opublikowano 15 Stycznia 2009 Opublikowano 15 Stycznia 2009 No tak, dawno nie grzebałem w ACP to nie skojarzyłem. Skoro masz ustawione: Can view board? ON to jest ustawione, że może widzieć forum, a jeśli ma nie widzieć to powinno być Can view board? OFF Druga rzecz: co nie działa? Sprawdź link, który Ci podałem i zmień w maskach, żeby goście nie widzieli for (takie dodatkowe zabezpieczenie dla pewności i własnej satysfakcji ). "Przyjaciel zawsze powinien nie doceniać naszych zalet... ...wróg zawsze przeceniać nasze wady." Don Vito Corleone Dlaczego for, a nie forów? Nie daj się powielanym stereotypom. † Będziemy bronić SB po kres naszych sił †
okrzyk1 Opublikowano 15 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 15 Stycznia 2009 No tak, dawno nie grzebałem w ACP to nie skojarzyłem.Skoro masz ustawione: to jest ustawione, że może widzieć forum, a jeśli ma nie widzieć to powinno być Druga rzecz: co nie działa? Sprawdź link, który Ci podałem i zmień w maskach, żeby goście nie widzieli for (takie dodatkowe zabezpieczenie dla pewności i własnej satysfakcji ). oto mi chodzi że jak mam ustawione OFF to i tak widać forum
godfather Opublikowano 15 Stycznia 2009 Opublikowano 15 Stycznia 2009 No tak też pomyślałem, ale pisałeś co innego, więc wiesz lepiej mieć pewność. W każdym razie tak jak napisałem: ACP>Management>Forum Control>Manage Permissions>... Tutaj wybierasz Guest Forum Set i dajesz Edit, a następnie odhaczasz wszystko. Wtedy są gośćmi, ale nie mają nigdzie dostępu. "Przyjaciel zawsze powinien nie doceniać naszych zalet... ...wróg zawsze przeceniać nasze wady." Don Vito Corleone Dlaczego for, a nie forów? Nie daj się powielanym stereotypom. † Będziemy bronić SB po kres naszych sił †
okrzyk1 Opublikowano 15 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 15 Stycznia 2009 No tak też pomyślałem, ale pisałeś co innego, więc wiesz lepiej mieć pewność.W każdym razie tak jak napisałem: ACP>Management>Forum Control>Manage Permissions>... Tutaj wybierasz Guest Forum Set i dajesz Edit, a następnie odhaczasz wszystko. Wtedy są gośćmi, ale nie mają nigdzie dostępu. nie mogę nic odznaczyć bo wszędzie pisze global
Manager DawPi Opublikowano 15 Stycznia 2009 Manager Opublikowano 15 Stycznia 2009 nie mogę nic odznaczyć bo wszędzie pisze global Znana rzecz i wybitnie denerwująca po konwersjach, szczególnie jak jest dużo for. Muszę chyba napisać jakiś skrypt do tego bo nigdy nie mam cierpliwości by to poprawiać. Otóż, musisz wejść w edycję uprawnień każdego forum i odznaczyć pierwszy górny rząd: I niestety tak dla każdego forum, a potem robisz wygodnie -to- i po sprawie. intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
okrzyk1 Opublikowano 15 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 15 Stycznia 2009 Znana rzecz i wybitnie denerwująca po konwersjach, szczególnie jak jest dużo for. Muszę chyba napisać jakiś skrypt do tego bo nigdy nie mam cierpliwości by to poprawiać. Otóż, musisz wejść w edycję uprawnień każdego forum i odznaczyć pierwszy górny rząd: I niestety tak dla każdego forum, a potem robisz wygodnie -to- i po sprawie. zrobiłem to ale nie o to mi chodziło. Raczej mam na myśli to żeby goście wogle nie widzieli forum że jak wchodzą na moje forum to widzą tylko bramkę logowania i odnośnik do rejestracji
Manager DawPi Opublikowano 15 Stycznia 2009 Manager Opublikowano 15 Stycznia 2009 Było tak od razu. Link: http://forum.invisionize.pl/index.php?s=&a...ost&p=10206 intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
okrzyk1 Opublikowano 15 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 15 Stycznia 2009 Było tak od razu. Link: http://forum.invisionize.pl/index.php?s=&a...ost&p=10206 no i śmiga dziękuję
Manager DawPi Opublikowano 15 Stycznia 2009 Manager Opublikowano 15 Stycznia 2009 Informacja: Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum. intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
Rekomendowane odpowiedzi