Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Ah te ograniczenia na nazwa.pl. Dziś postanowiłem po kilku miesiącach zrobić sobie kopie danych z FTP i kopię bazy danych.

No, ale z nazwa.pl to nie takie proste, o ile kopia FTP poszła bez żadnych problemów to już kopia bazy to drogą przez męki.

Spakowanie zip, gz i bz2 nie działa: załaduje kilka kB i urywa.

Zrobiłem zapisz jako plik tekstowy (.sql)poszło (spoko pomyślałem sobie), aż tu nagle przy 40 MB, bach koniec.

Prosty powód, przekroczyłem ilość zapytań do bazy. Forum przestało działać, ja nie mam kopii - po prostu sielanka.

Nie chcę przeklinać itp itd, ale to już mała przesada z tym hostingiem, żeby nie można było zrobić głupiej kopii :D

Może znacie jakiś sposób, który pozwoli zrobić kopię bazy z nazwy.pl?

46279b204b.png

Rozwiążemy dla Ciebie każde zadanie z matematyki: http://matma4u.pl

• Manager
Opublikowano

Witaj,

na pewno nie pakuj do żadnych gzipów itd. :D To po pierwsze.

A inny sposób - cóż, nie ma shella nie ma innego sposobu jak pobranie kopii w dwóch lub więcej plikach. Podziel sobie ilość tabel przez dwa lub trzy i pobierz takimi fragmentami.

Najlepiej jeden fragment poświęć tylko na te dwie tabele:

• ibf_posts
  • ibf_topics

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

DawPi dzięki!

Byłem pewny, że nazwa.pl przy bazach np większych niż 10-20MB, automatycznie plik kopii dzieli na kilka mniejszych części.

Ale nie ma tego co by na dobre nie wyszło: to mnie tylko utwierdziło, że trzeba zmienić hosting.

Bo mimo tego, że płacę to na razie jako klient jestem na straconej pozycji. Ktoś to kiedyś powiedział (nie pamiętam kto), że

Jest to ogon, który zaczął machać psem.

46279b204b.png

Rozwiążemy dla Ciebie każde zadanie z matematyki: http://matma4u.pl

• Manager
Opublikowano

Ten Pan: Willard Van Orman Quine (1908-2000), amerykański filozof i logik.

:D

Byłem pewny, że nazwa.pl przy bazach np większych niż 10-20MB, automatycznie plik kopii dzieli na kilka mniejszych części.

Pierwszy raz słyszę o czymś takim. :/

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Jest jeszcze jeden sposób na nazwie i się często udaje :D tylko się trzeba czasowo dobrze wstrzelić.

Jest taki programik MySQL Front (ja używam 2.7) odpalasz go i łączysz się z serwerem.

I exportujesz bazę do pliku txt albo do sql, jak wolisz na dysk lokalny, jak baza jest duża to zacznij tak z 15-20 min przed każdą pełną godziną (nie szalejąc na bazie w tej godzinie wcześniej)

Wtedy masz szansę, że załapiesz się na ten przedział między jedną i drugą godziną i skopiujesz wszystko bez przerywania :/