Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam potrzebę wysłać z zewnętrznej aplikacji (nie korzystającej z klas IPB 3) wiadomość do wskazanego użytkownika poprzez połączenie się z bazą danych forum i dodaniem danych do dwóch tabel:

- ibf_message_posts

- ibf_message_topics

Próbowałem dodać wpisy do obu wzorując się na wcześniejszych wierszach, powiązać post z topic wartością msg_topic_id, jednak bez skutku. Nie uzupełniłem tylko kolumny "msg_post_key" w ibf_message_posts, z tego względu, że jest prawdopodobnie hashem czegoś, ale nie wiem czego dokładnie :rolleyes:

Może ktoś robił coś podobnego, albo dobrze orientuje się w strukturze tych tabel i mógłby pomóc? Wiem, że we wcześniejszych wersjach forum coś takiego można było zrobić bez problemu. Teraz trochę skomplikowali sprawę panowie z IPB ;)

• Manager
Opublikowano

Automatyczna wiadomość

Ten temat został przeniesiony z forum:

"Invision Power Board -> Invision Power Board 3.x -> Ogólny support IPB"

do:

"Invision Power Board -> Zaawansowane programowanie"

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Skomplikowali = wtedy wyszło mi to za pierwszym razem :]

Jeżeli możesz to podpowiedz mi proszę jak skorzystaj w takim przypadku z klas IPB. W nich jestem zieloniutki, ale chętnie bym zmienił ten stan rzeczy. Co muszę zadeklarować w swoim skrypcie i do czego się odwołać by wysłać PW. Jest gdzieś jakiś manual z klasą, która może mnie interesować?

• Manager
Opublikowano

Masz, skleiłem Ci coś takiego:

<?php

/* Some settings */

$path_to_board = 'C:/xampp/htdocs/312_4d';

/* Load IP.Board stuff */

define( 'IPS_PUBLIC_SCRIPT', 'index.php' );
       define( 'IPB_THIS_SCRIPT', 'public' );
       require_once( $path_to_board . '/initdata.php' );

require_once( IPS_ROOT_PATH . 'sources/base/ipsRegistry.php' );
       require_once( IPS_ROOT_PATH . 'sources/base/ipsController.php' );

$reg = ipsRegistry::instance();
       $reg->init();

/* Try send PM message */

try
       {
               /* Load messenger class */

require_once( IPSLib::getAppDir( 'members' ) . '/sources/classes/messaging/messengerFunctions.php' );

$messenger = new messengerFunctions( $reg );

/* Set up some data */

$toID   = 1; 

$fromID = 12;

$title	= 'message_title';

$msg	= 'message_content';

/* Send */

$messenger->sendNewPersonalTopic( $toID, $fromID, array(), $title, $msg, 
                                                                               array( 'origMsgID'                      => 0,
                                                                                               'fromMsgID'                     => 0,
                                                                                               'postKey'                       => md5( microtime() ),
                                                                                               'trackMsg'                      => 0,
                                                                                               'addToSentFolder'       => 0,
                                                                                               'hideCCUser'            => 0,
                                                                                               'forcePm'                       => 1,
                                                                                               'isSystem'          => FALSE
                                                                                       )
                                                                               );
       }
       catch( Exception $error )
       {                                       
               #
       }  	

Oczywiście ID lub treść/tytuł do zmiany. ;)

Efekt:

pre_1290253447__2010-11-20_12-43-33.png

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.