Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Czy jest gdzieś opcja żeby znajomy nie dodawał się po kliknięciu, ale dopiero po zaakceptowaniu dodawanej osoby?

Tzn. np ktoś kliknął w moim profilu dodaj do znajomych, i zanim zostanę jego znajomym, najpierw muszę tę znajomość zaakceptować.

Aktualnie działa to u mnie tak, że mogę hurtem dodać sobie do znajomych użytkowników z całego forum, klikając każdego po kolei, to trochę bez sensu...

Gdzie mogę tu ustawić, o ile to możliwe... z góry dzięki za pomoc B-)

Edytowane przez radi
Opublikowano

Ustawienia :a: Profil :a: Znajomi :a: Zatwierdzanie nowych znajomych :a:Włączone - wcześniejsza akceptacja

• Lubię to 1

Nasz kolega już siedział za piracką wersję IPB, Ty też możesz
† Będziemy bronić SB po kres naszych sił †
Nie ma bolca na izolca!!!
Tłumaczes Power

Opublikowano

Ustawienia :a: Profil :a: Znajomi :a: Zatwierdzanie nowych znajomych :a:Włączone - wcześniejsza akceptacja

Czyli każdy użytkownik musi to sobie sam ustawić? Nie można tego administracyjnie narzucić?

Tak każdy może dodać sobie wszystkich do znajomych i spamować na privie

• Manager
Opublikowano

Dla obecnych użytkowników wykonaj takie zapytanie:

UPDATE profile_portal SET pp_setting_moderate_friends = 1 WHERE pp_setting_moderate_friends = 0

Dla nowych ( jeszcze nie zarejestrowanych ):

ALTER TABLE profile_portal CHANGE pp_setting_moderate_friends pp_setting_moderate_friends TINYINT( 1 ) NOT NULL DEFAULT '1'

• Lubię to 2

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano (edytowane)

Dla obecnych użytkowników wykonaj takie zapytanie:

UPDATE profile_portal SET pp_setting_moderate_friends = 1 WHERE pp_setting_moderate_friends = 0

Dla nowych ( jeszcze nie zarejestrowanych ):

ALTER TABLE profile_portal CHANGE pp_setting_moderate_friends pp_setting_moderate_friends TINYINT( 1 ) NOT NULL DEFAULT '1'

Wykonałem oba zapytania, ale chyba coś jest nie do końca ok...

Jestem Adminem, gdy ktoś doda mnie do znajomych widzę zaproszenie w zakładce "Znajomi oczekujący na akceptację" i jak je kliknę znajomy się dodaje w tą stronę działa

.. ale gdy ja dodam zwykłego user do znajomych, po zalogowaniu jako ten zwykłe user dostaje komunikat w wiadomościach o tym że ktoś chce mnie dodać, ale w zakładce "Znajomi oczekujący na akceptację" nie mam nic do zaakceptowania ;(

do testów stworzyłem konto zwykłego usera i testowałem ze strony admina i zwykłego usera...

Edytowane przez radi
Opublikowano

To błąd skryptu. Poprawiony w wersji 3.1.4 - Ty widzę, że masz 3.1.2, więc zalecam aktualizację.

Mam 3.1.3 zapomniałem zaktualizować, czy po tym zapytaniu mogę teraz normalnie zapuścić aktualizacje? Skąd ją najlepiej pobrać?

• 1 rok później...