Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

mam pewien problem a mianowicie z rangami na forum :

jest tam opcja wstawienia obrazków...

u mnie wyświetla aktualnie nazwe tej rangi nie obrazek..

gdzie mozna zmienic zeby byl obrazek ?

z gory dziekuje

Opublikowano (edytowane)

Tak wchodze do acp

uzytkownicy-->>rangi

Wchodząc w temat zamiast obrazka [ikonki] wyświetla mi tytul rangi

A ja chciałbym zeby wyswietlalo mi obrazek ;)

Edytowane przez Heniek
Opublikowano
A po co?
Ilość pipów (Maks: 100)lub grafika pipa - grafika musi być wysłana do folderu public/style_extra/team_icons/

jezeli sie nie myle to tu pownno wedlug ipb wstawic link do obrazka jezeli nie chce tzw.pipow

Opublikowano

Mylisz się. Jeżeli skrypt nie znajdzie obrazka, to wstawi "pipy". Miejsce gdzie będzie szukać obrazka o określonej nazwie jest skryptowi znane - public/style_extra/team_icons/. Twój wpis ścieżki do obrazka traktuje jako jego nazwę i nie znajdując takiego pliku, wstawia "pipy".

Reasumując, wstaw tylko nazwy (wraz z rozszerzeniem) obrazków, które umieściłeś w tamtym katalogu. :)

Opublikowano

Gonzo, ale mi znajduje obrazki nie ma z tym problemów...

mam wstawione tylko nazwy z rozszerzeniem

u mnie jest ten klopot ze jak wejde w temat i po lewej w tym panelu z moim awatarem itp. powinno[chce] wyswietlac dany obrazek a wyswietla tytul rangi ;)

Opublikowano

Nie dogadamy się. Napisz konkretnie, ze szczegółami, co robisz, komu ustawiasz, jak ustawiasz, jakie nazwy, format i rozmiar, gdzie konkretnie, co wpisujesz, jaka skórka, itp.

Opublikowano

format obrazkoow - png

skorka deflection ipb 3.1xxx

raczej wina skorki to nie jest bo na standardowej mam ten sam problem ;)

wpisuje tak : nazwa rangi np. Root Admin - i mi ten napis wyswietla - a dokladnie wyswietlane jest to np. w temacie pod awatarem danego uzytkownika jako tytuł

i zamiast pipów wgrywam do katalogu obrazek z nazwa np. rootadmin.png - i chciałbym zeby zamiast tego tytulu wyswietlany byl obrazek tej rangi

jak cos jescze dodac to pisz ;)

Opublikowano

Wydaje mi się, że mylisz dwie rzeczy - grupy i rangi. Grupy zależą przede wszystkim od tego, jaką grupę mu przyznasz (i jeżeli nie ustawisz awansu od ilości postów). Natomiast ranga zależy od ilości napisanych postów. Pod awatarem wyświetlana jest nazwa grupy, do której należy dany user, a pod nią ranga, zależna od ilości zliczonych postów.

Wygląda, że ty chcesz ustawić graficzną nazwę grupy, a nie rangę. Ustawia się to w ACP > Użytkownicy > Grupy > Edytuj grupę > Ustawienia grup. Tutaj istnieje dowolność umieszczenia obrazka i podaje się albo adres lokalny, albo pełny adres, jeżeli obrazek "jest w sieci". Możesz to prześledzić na przykładzie grupy admin, bo jest ona chyba ustawiana "defaultowo".

Jeżeli chcesz, żeby był tylko obrazek, bez "pisanej" nazwy grupy, trzeba niestety pogrzebać w skinie.

Opublikowano

Chce ustawic range ;p

u mnie akurat pod awatarem najpierw jest ranga a potem jest grupa ...

chce poprostu zmienic zeby zamiast tekstu rangi wyswietlalo obrazek rangi i tyle ...

Opublikowano

Ups... Moja pomyłka. Pod awatarem jest Tytuł (możesz ustawić w profilu usera, albo pozwolić, żeby sam to robił), a poniżej ranga, lub graficzna nazwa grupy. Przy ustawieniu obydwu, grupa pokrywa rangę. W Deflection też, chyba że masz przeróbki. :blush:

Skoro chcesz rangi, to na ile postów ustawiłeś tą właśnie rangę i ile postów ma ten "Root Admin"? I czy ma on ustawiony obrazek grupy?

A może jakiś obrazek, pokazujący twój problem?

PS

A co wpisujesz, jako link do obrazka?

Opublikowano (edytowane)

To tak jak mam

Range Senior Member - i do niej mam obrazek taki jak jest w tym temacie... - w acp w rangach obrazek jest okk wgrany itp.

to żeby za miast tego napisu wyświetlało obrazek

jako link do obrazka wpisuje jego nazwę i rozszerzenia z folderu team_ico - czy jakiegoś tam [takiego jak mi każą]

tu link do screena: http://forum.invisio...__obrazek_8.png

Edytowane przez Heniek
Opublikowano

Oki. Spróbuj tak:

Nie wpisuj nazwy rangi, tylko ilość postów i obrazek rangi. Sprawdź, czy nie masz wstawionych obrazków grupy.

Opublikowano

jak usunąłem nazwę to nic mi nie wyświetla

A obrazki grupy gryza się z obrazkami rang żebym sprawdził ?

mam wstawione obrazki grupy

Opublikowano

Heniu, czy to tak trudno zrozumieć? Jeżeli masz ustawione "obrazki" grupy i "obrazki" rangi dla danego usera, to zawsze wyświetli się "obrazek" grupy.

Masz więc trzy wyjścia - usunąć grafiki grupy, dla której chcesz zastosować grafiki rangi;

- ustawić grupy jak rangi (ilość postów i "awans") i ustawić im grafiki rang;

- grzebać w kodzie skórki, żeby osiągnąć pożądany przez ciebie efekt (choć tak naprawdę nie wyjaśniłeś wystarczająco jasno, o jaki efekt ci chodzi). :)

• Manager
Opublikowano

- grzebać w kodzie skórki, żeby osiągnąć pożądany przez ciebie efekt (choć tak naprawdę nie wyjaśniłeś wystarczająco jasno, o jaki efekt ci chodzi). :)

A być może i kodzie skryptu forum.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.