Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej :)

Dzis postanowilem przeniesc baze danych z przemo na IPB

lecz niestety bylem zmuszony zrobic to sam :P i chyba sie udalo

Lecz mam taki problem teraz

(odrazu dodam ze jechalem zgodnie z poradnikiem

dlatego sie chyba udalo :P )

1) Nie mam polskich znakow przy przenoszeniu forum zaznaczylem opcje (znaczy wpisalem) UTF8 lecz nic nie dalo

(czy da rade jakos ustawic jeszcze polskie fonty ? tam baze moge jeszcze raz przeniesc moze sie uda ponownie :P )

2) Po przenoszeniu udalo mi sie przywrocic wszytkie posty i teaty i takze userow lecz teraz

-a teamaty musza byc akceptowane kazdy z osobna ? aby byl widzany na glowej stronie?

-b gdzie moge ustawic aby takze byly widziane posty bo mam zapisane ze dany user ma powedzmy 10 postow lecz ich nie widze

a w ACP nie widzialem nigdzie czegos jak akceptacja :P

czekam na odp.

Opublikowano (edytowane)

No raczej nie sprawdzisz bo nowe tworzene tematy jak i posty sa dobrze napisane (polskie fonty itp.)

lecz problem zaczyna sie z tymi co zrobilem update'a z forum przemo (nie wlaczylem ich wszystkich jeszcze do widoku publicznego)

linka chetnie bym podal w jakims hide (aby tylko mod go widzial :P nie chce aby ktos sie dowiedzial ze mam problemy takie i o jakie forum chodzi :) )

wiedz DawPi jak bys mogl tak na slepo lub jak napisalem wyzej napisac jakas porade co jak zrobic :)

czy moze jeszcze raz baze przeniesc z dopiskiem jakims i jak wlaczyc all posty i teamty na widoncze :)

Edytowane przez Cash
  • Manager
Opublikowano

Automatyczna wiadomość

Ten temat został przeniesiony z forum:

"Invision Power Board -> Invision Power Board 3.x -> Ogólny support IPB"

do:

"Invision Power Board -> Zaawansowane programowanie -> Konwersja"

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

ok wiec sie juz biore do dziela , wkrotce opisze efekt co wyszlo ...

a jak z tymi niewidocznymi teamtami oraz postami gdzie je wlaczyc ?

Jako iz dzialy na forum trzeba kazdy niestety zatwierdzic :( lecz o postach/tematach nic nie widzialem (chyba za ja slepy :P)

Opublikowano

jak wiesz przenioslem baze i w statystykach mam cos takiego

Tematów 664
Postów 4679

Tylko Zaden z tematow nie jest widonczy przy dzialach mam "--"

wchodzac w profil przeniosionego usera mam napisane ze powiedzmy ma 25 postow zas jesli chce je przeczytac

to mam "Brak informacji do pokazania"

Sadzilem ze sa ukryte jak dzialy iz trzeba dac "Maska uprawnień" jak w przypadku dzialow ,aby bylyl widoczne

lecz nic takiego nie znalazlem

W bazie danych sa zapisane posty i teamty

----------

Zabieram sie za konwersje

Opublikowano

dobra a wiec teraz mam takie bledy

1) po zapoznaiu sie z tym

nic nie to nie dalo dalej nie mam polskich znakow w postach/wypowiedziach itp. i jakby tego bylo malo

krzaczki pokazaly mi sie w panelu ACP (wczesnije tego nie mialem :( )

2)

Pisałem o tym w poradniku dot. konwersji

Jest to znajde sie punkt 5-ty czy 4 :P

Po kliknięciu myszą na pierwszy link zostaniemy przeniesieni do nowego okna do menu przebudowywania, gdzie należy uruchomić następujące narzędzia:

Zrobilem to juz za pierwszym razem lecz nadal nie mam Zadnego z Fourm/kategorii puki ich nie zaznacze ,aby byly widzane

a takze nie mam nigdzie zadnego teamtu oraz posta choc w bazie danych one sa lecz nigdzie na forum nie ma ich widocznych :(