Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem dotyczący polskich znaków na forum. Zainstalowałem spolszczenie, wgrałem darmową templatkę i zauważyłem, że nie wyświetla mi poprawnie litery ń. W zamian za nią ukazuje się coś takiego:

Jak to naprawić?

P.S.

Zauważyłem jeszcze, że przy dacie rejestracji wyświetla mi się coś takiego:

�r

• Manager
Opublikowano

Witaj,

napisz coś więcej o swoim forum. Jaki serwer, jakie kodowanie bazy danych i tabel w niej, jaki typ połączeń. A na końcu podaj (tutaj) link do forum wraz z danymi konta testowego.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mam forum (hosting servage.net), stoi ono już parę lat na IPB. Wszystkie tabele mają metodę porównywania napisów latin1_swedish_ci. Co się stanie gdy RĘCZNIE zmienię każdą tabelę na utf8-general-ci ? Czy to ma sens?

Kodowanie mam ustawione na ISO-8859-2 a zależy mi na przejściu na UTF-8. Jak to dobrze zrobić?

• Manager
Opublikowano

Wiesz, ile razy pisaliśmy o zmianie kodowania? :) Sporo. :)

Także najlepiej będzie jak najpierw poczytasz trochę, a potem w razie wątpliwości będziesz pytać.

Sorry, że tak wyskakuję z szukajką, no, ale wałkować to samo od początku? Dużo też jest porad w dziale związanym z konwersją.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.