Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

po updatcie do 3.1x już drugi, czy trzeci raz zrobiło się takie bubu, że nagle jakieś stare posty z przed kilku miesięcy w losowych tematach mają status 'niezatwierdzone'.. olałbym problem, tylko że tym razem wysyp zrobił się na 149 pozycji... Ktoś ma pojęcie o co w tym chodzi?

• Manager
Opublikowano

Jesteś pewny, że one wcześniej nie były w takim samym stanie? Druga sprawa - z jakiej wersji robiłeś aktualizację?

I teraz co byś chciał zrobić - wszystkie je zatwierdzić? Nie powinno być z tym problemu.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano
Jesteś pewny, że one wcześniej nie były w takim samym stanie?
No proszę cię...

Mam dodatkowo hooka, który wyświetla ilość niezatwierdzony postów i tematów do akceptacji. Po za tym przecież widzę, na stronie glownej forum

aktualizacja: ostatnia 3.0.5(5 to była ostatnia do 3.0.x?) do 3.1.2

I teraz co byś chciał zrobić - wszystkie je zatwierdzić? Nie powinno być z tym problemu

tak, spędzę 2 dni klikając i zatwierdzając...

Nie chcę, żeby to się powtórzyło!

• Manager
Opublikowano

tak, spędzę 2 dni klikając i zatwierdzając...

Analizę, co mogło pójść nie tak nikt oprócz IPS-u Ci nie zrobi. Ja się nigdy z czymś takim nie spotkałem, więc sytuacja jest dla mnie nowa.

Nie chcę, żeby to się powtórzyło!

UPDATE posts SET queued = 0;
UPDATE topics SET approved = 1;

Jesteś pewny, że wykonanie tych zapytań zajmie Ci dwa dni?

---

• Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

---

Opublikowano
UPDATE posts SET queued = 0;

UPDATE topics SET approved = 1;

oczywiście wcześniej został wstawiony odpowiedni przedrostek tabeli, a komunikat wyskoczył, że wykonano, natomiast niezatwierdzone posty są dalej..

Opublikowano
Są na forum, czy w bazie?

Masz wyżej napisane. Informacja wyświetla mi się na forum. Nie wiem co jest w bazie. Nie grzebię tam. Przebudowa treści też nic nie dała.

Opublikowano

Nie wiem co jest w bazie. Nie grzebię tam.

Jeżeli wykonałeś te zapytania, to właśnie grzebałeś w bazie. :D

(zapytanie dawałeś przez phpmyadmin, czy przez Zarządzanie SQL w ACP?)

A spróbuj zresynchronizować wątki i fora.

Opublikowano (edytowane)

Wiesz, jak masz kilka baz, to przez phpmyadmin można "grzebać" nie w tej, co trzeba. :D

A i widać trochę więcej. :)

Edytowane przez Gonzo
  • Manager
Opublikowano

Wiesz, jak masz kilka baz, to przez phpmyadmin można "grzebać" nie w tej, co trzeba. :D

A i widać trochę więcej. :)

Co dla autora wątku, który pisał, że nie zna się na tym, nie daje niczego więcej jak tylko zaciemnienie obrazu. :-)

---

Opublikowano

no co mam napisać, jest kupa niezatwierdzonych postów i nie ma żadnych innych anomalii, typu klikam na link, a nie wyświetlają mi się na różowo. Nie wiem jak jeszcze prościej mogę to napisać i jaśniej. Mam na forum ponad 140 niezatwierdzonych postów. Pojawiły się nagle. Są z okresu sierpień, wrzesień. SĄ... jak je masowo zatwierdzić?

• Manager
Opublikowano

Zadam pytanie ponownie:

czy po kliknięciu w odnośnik tylko (!) informujący o niezatwierdzonych postach/tematach pojawiają się pozycje na różowo? TAK/NIE.

Odpowiedź TAK jest mało prawdopodobna. Odpowiedź NIE zbliży nas do sedna sprawy - informacje nie są wyświetlane poprawnie.

---

Opublikowano

TAK! Przenosi mnie bezpośrednio do widoku forum, w którym temat jest oznaczony na różowo i pojawia się przy nim wykrzyknik, w który jak kliknę, to przechodzę do niezatwierdzonego posta.

Opublikowano

puściłem jeszcze raz to zapytanie.

Wszystkie informacje dalej są, tylko jak się teraz kliknie na wykrzyknij, to przenosi do posta, w którym nic nie ma... jest puste.