Skocz do zawartości

ROZWIĄZANY: Aktualizacja do najnowszej wersji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

podczas aktualizacji na "/admin/upgrade/index.php"

wyskoczył błąd:

mySQL query error: UPDATE ibf_custom_bbcode SET bbcode_title='Post Snap Back',bbcode_desc='This tag displays a little linked image which links back to a post - used when quoting posts from the board. Opens in same window by default.',bbcode_tag='snapback',bbcode_replace='',bbcode_useoption=0,bbcode_example='[snapback]100[/snapback]',bbcode_switch_option=0,bbcode_menu_option_text='',bbcode_menu_content_text='',bbcode_php_plugin='defaults.php',bbcode_parse=2,bbcode_no_parsing=0,bbcode_optional_option=0,bbcode_aliases='',bbcode_image='',bbcode_single_tag=0,bbcode_app='core',bbcode_protected=0 WHERE bbcode_tag='snapback'

SQL error: Nieznana kolumna 'bbcode_parse' w  field list
SQL error code: 1054
Date: Friday 07th January 2011 07:30:04 PM

Proszę o pomoc.

• Manager
Opublikowano

Przed wykonaniem aktualizacji przejdź do:

ACP :a: :zaawansowane: Zaawansowane :a: Diagnostyka :a:

• Baza danych
  • Indeksy bazy danych

I sprawdź czy nie ma żadnych błędów i braków w strukturze bazy.

• Lubię to 1

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Były 3 błędy w tabelach - naprawiłem.

Tylko co teraz zrobić?

Strony z tym błędem nie ta się odświeżyć(You can try to refresh the page by clicking here), bo występuje ten sam błąd.

Od nowa nie da się odpalić aktualizacji na "/admin/upgrade/index.php", ponieważ wyświetla iż jest już zaktualizowany silnik(Up To Date), a jednak w AP nadal "Nowa wersja dostępna: 3.1.4" jak i u dołu strony.

Może o to chodzi:

W AP wyświetla się zaraz pod: "Nowa wersja dostępna: 3.1.4"

Pamięć podręczna FURL jest nieaktualna

Przebuduj pamięć podręczną FURL

Suhosin włączony

Minimalna zalecana wartość dla opcji 'suhosin.post.max_vars' wynosi 4096. Jednak obecnie wartość ta jest równa 1000. Twój usługodawca będzie musiał zmienić tę wartość w pliku php.ini.

Suhosin włączony

Minimalna zalecana wartość dla opcji 'suhosin.request.max_vars' wynosi 4096. Jednak obecnie wartość ta jest równa 1000. Twój usługodawca będzie musiał zmienić tę wartość w pliku php.ini.

Opublikowano

Niby wszystko pięknie szło a tu nagle:

mySQL query error: SELECT a.*,m.member_id, m.name, m.members_display_name, m.members_seo_name, m.member_group_id, FROM ibf_announcements a  LEFT JOIN ibf_members m ON ( m.member_id=a.announce_member_id )   ORDER BY a.announce_end DESC

SQL error: Something is wrong in your syntax obok 'FROM ibf_announcements a  LEFT JOIN ibf_members m ON ( m.member_id=a.announce_me' w linii 1
SQL error code: 1064
Date: Friday 07th January 2011 09:31:21 PM

Opublikowano

Tak, dostępna była tylko 1 paczka a mianowicie: board3_1_3_to_3_1_4 co prawda moją pierwotną wersją była 3.1.2 ale jedyną dostępną do ściągnięcia była 3.1.3->3.1.4

• Manager
Opublikowano

A to teraz nie ma się co dziwić.

Poza tym trochę nie masz racji. W sumie zupełnie nie masz. Nie jest to możliwe, by była możliwa do pobrania tylko ta paczka.

Popełniłeś tak głupi błąd, że sam nie wiem, co mam myśleć. To tak, jakbyś do slotu na kartę płatniczą wsadził kartę do gry, bo tylko taką miałeś przy sobie. Nie uważasz, że postąpiłeś co najmniej dziwnie?

---

Opublikowano

Według instrukcji aktualizacji pobrać miałem stąd:

91096ss.jpg

Eh... Nic innego tu nie widzę...

Skoro popełniłem błąd co powinienem teraz uczynić?

Kopie bazy posiadam sprzed aktualizacji.

Opublikowano

Nie chcąc zaśmiecać forum zbędnymi tematami.

Po instalacji i wczytaniu bazy kolory użytkowników na forum prócz statystyk online zniknęły.

A wszystkie tematy w statystykach nie wyświetlają się:

60439bez_nazwy_1.jpg

W czym może tkwić problem?

• Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

---

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.