Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Piszę do Was w sprawie takiej, że nie mogę się zalogować do panelu admina. Dostałem wszelkie uprawnienia od administratora i stałem się tym samym administratorem (Gun-Play.pl). Posiadam wersję forum IP.Board 3.1.2. Na dniach będę miał licencję na zawsze. Czyściłem ciasteczka, zmieniałem hasło, używałem ctrl+F5 i nie pomogło. Próbowałem się logować z Opery, Mozilli Firefox oraz Google Chrome. Na forum normalnie się loguję. takich samych danych używam do logowania się do PA (wszystkie sposoby wpisywania nicku i hasła). Niestety po kliknięciu wyślij, znowu mi się pojawia panel logowania (nie wylogowywuje mnie z forum). Nie wiem co mam zrobić.

Proszę o szybką pomoc.

• Manager
Opublikowano

O jaką szybką pomoc? A wolnej już nie przyjmiesz?

Odnośnie problemu - ciężko coś takiego diagnozować, bo to nie jest normalny błąd. Coś musi być namieszane na FTP/SQL itd. Trudno to diagnozować na odległość, a co dopiero szukać rozwiązania. Ja na Twoim miejscu bym przyspieszył proces zdobywania licencji i wysyłał ticket do IPS-u, bo inaczej to szukanie igły w stogu siana.

Pytanie:

• na każdej przeglądarce nie możesz się zalogować?

Na Twoim forum pod admin/ widzę drugie logowanie - więc kolejne pytanie: o którym w kolejności logowaniu piszesz?

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

A jak naprawić takowy błąd ?

Podkreślam że ja zalogować się mogę z jego i mojego konta do panelu administracyjnego bez żadnych problemów :)

• Manager
Opublikowano

Co to jest w ogóle za skin? Przecież to jakaś przeróbka - może płatny, więc wtedy autor skina powinien pomóc..

A jak nie to wpisz numer owego kodu u nas w szukajce i dostaniesz sporo tematów z opisem, jak sobie poradzić.

• Lubię to 1

---

Opublikowano

Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie

Ale tu nie chodzi o logowanie ogólne, tylko o logowanie do panelu administracyjnego (ACP)

a z tego co czytałem w tamtych postach to im nie dało się zalogować ogólnie na forum.

Chyba że źle przeczytałem to sry :)

Opublikowano

To przecież jest zabezpieczenie .htaccess i .htpasswd. Tam na pewno trzeba podać inne dane do logowania.

• Lubię to 1

Nasz kolega już siedział za piracką wersję IPB, Ty też możesz
† Będziemy bronić SB po kres naszych sił †
Nie ma bolca na izolca!!!
Tłumaczes Power

Opublikowano

Logowanie do panelu administracyjnego rozwiązane,

Tylko zaraz gdy wyłączyłem to zabezpieczenie, htaccess, pojawił się problem o którym wspomniał już DawPi,

zrobiłem tak jak napisali tutaj http://community.invisionpower.com/resources/documentation/index.html/_/knowledge-base/previous-versions/313-content-20x-cannot-login-from-the-welcome-block-error-10193-r537

A mimo to problem dalej się pojawia :)

• Manager
Opublikowano

Owy opis jest na logowanie na forum - i takie są podane bity..

Tutaj mowa o logowaniu do ACP przez jakiś panel, więc trzeba znaleźć jego kod i w nim dodać podobny kod.

---

Opublikowano

Chyba źle napisałem swój post albo nie zrozumiałem twojego,

do panelu administracyjnego można się już logować bez żadnego problemu,

jednak teraz gdy wyłączyłem to co było przyczyną tego że nie dało się zalogować do ACP,

wyskoczyło takie coś (objaśnienie na screenie)

pre_1294591080__beztytulu.jpg

• Manager
Opublikowano

No właśnie. Trzeba znaleźć kod tego okienka - to nie jest standardowa opcja, a wymysł autora skina, który w sumie powinien w pierwszej kolejności pomóc, ale wiem, że z tym może być krucho, więc zaleciłem odszukanie kodu tego okienka w bitach skina :a: pewnie gdzieś w globalTemplate będzie. A potem dodać kod wg instrukcji i nie powinno być problemu.

---

Opublikowano

<a href="#top" id="sb-toplink" title="Go to top"></a>
	<div id="sb-login-box">
		<form action="{parse url="app=core&module=global&section=login&do=process" base="public"}" method="post" id='login'>
			<div id='regular_signin'>
				<a id='_regularsignin'></a>
				<h3 class='bar'>Wprowadź nazwę i hasło użytkownika</h3>
				<ul>
					<li class='field'>
						<label for='username'>Login:</label>
						<input id='username' type='text' class='input_text' name='username' size='40' />
					</li>
					<li class='field'>
						<label for='password'>Hasło:</label>
						<input id='password' type='password' class='input_text' name='password' size='40' /><br />
						<a href='{parse url="app=core&module=global&section=lostpass" base="public"}' class='desc' title='Retrieve password'>Przypomnij hasło !</a>
					</li>
				</ul>
			</div>
			<hr />
			<fieldset id='signin_options'>
				<legend>Zapamiętaj mnie</legend>
				<ul>
					<li class='field checkbox'>
						<input type='checkbox' id='remember' checked='checked' name='rememberMe' value='1' class='input_check' />
						<label for='remember'>
							Zapamiętaj mnie<br />
							<span class='desc'>Niepolecane dla współdzielonych komputerów</span>
						</label>
					</li>
					<if test="anonymous:|:!$this->settings['disable_anonymous']">
						<li class='field checkbox'>
							<input type='checkbox' id='invisible' name='anonymous' value='1' class='input_check' />
							<label for='invisible'>
								Logowanie anonimowe<br />
								<span class='desc'>Nie dodawaj mnie do listy aktywnych użytkowników</span>
							</label>
						</li>
					</if>
				</ul>
			</fieldset>
			<fieldset class='submit'>
				<input type='submit' class='input_submit' value='Zaloguj' />
				<a class="input_submit alt" style="padding:5px 10px;" href='{parse url="app=core&module=global&section=login" base="public"}'>
				<span class='services'>
				<if test="limFacebook:|:IPSLib::loginMethod_enabled('facebook')">{parse replacement="lim_facebook"}</if>
				<if test="limTwitter:|:IPSLib::loginMethod_enabled('twitter')">{parse replacement="lim_twitter"}</if>
				<if test="limOpenid:|:IPSLib::loginMethod_enabled('openid')">{parse replacement="lim_openid"}</if>
				<if test="limWindows:|:IPSLib::loginMethod_enabled('live')">{parse replacement="lim_windows"}</if>
				</span>  Zaloguj innym sposobem</a>
			</fieldset>
		</form>
	</div>
</body>
</html>

Więc jest to ten kod, ponieważ kiedyś spolszczałem to okienko,

Jednak nie wiem czy jestem ślepy ale nie widzę tam tego kodu

<input type='hidden' name='return' value='http://{$_SERVER['HTTP_HOST']}{$_SERVER['REQUEST_URI']}' />

Więc nie wiem pod co mam wkleić ten 2 kod :)

• Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

---

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.