Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

ROZWIĄZANY: instalacja IPB, problem z logowaniem, Krzak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Hej,

zainstalowałem właśnie IPB 3.1.4 login konta podałem jako "Łukasz" forum zainstalowało się poprawnie, lecz nie mogę się teraz zalogować ponieważ na forum widnieje jako; �ukasz zamiast Ł, jak mam rozwiązać ten problem ?

Kodowanie to UTF-8, serwer mam w linuxpl.com ;|

Edytowane przez WebGSM
  • Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)

wchodząc w phpmyadmina widzę kodowanie w latinie, zmieniłem na utf8 lecz stare tabele są w dalej w latinie a ja mogę zapomnieć zalogować się na forum bo mój login widnieje z krzaczkiem, i nie przyjmuje forum tego loginu !!

PS.

Można jakoś zrobić aby te wcześniejsze tabele także zmieniły się na UTF ? z latina ..

Proszę o pomoc..

Edytowane przez WebGSM
  • Lubię to 1
  • Manager
Opublikowano

To po co grzebiesz w bazie, jak się na tym nie znasz? Załóż nowe konto i nadaj mu prawa admina, lub cofnij zmianę - jeśli masz zapisaną kopię.

P.s. i krzykiem nic tutaj nie przyspieszysz.

[ + ]

Zmień kodowanie strony na iso-8859-2. Pomoże.

• Lubię to 1

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano (edytowane)

Nie krzyczę, sorry za te wykrzykniki ;), czyli w takim razie muszę nadpisać pliki forum? + utworzyć nową bazę danych i jeszcze raz to zainstalować? Z UTF znów powróciłem do latina jak bylo wcześniej ..

Edytowane przez WebGSM
  • Lubię to 1
  • Manager
Opublikowano

No na logowanie to na pewno nie pomoże.. To tutaj Ty zawaliłeś. Zrób, jak pisze santoz.

santoz tego nie zmienię ponieważ nie potrafię, najlepiej chyba wyjdzie mnie ponowna instalacja forum ...

Nie przesadzaj. :)

• Lubię to 1

---

Opublikowano

Tak zawaliłem.

Powiedzcie mi teraz jak mam poprawnie zainstalować to forum? W instalacji z tego co pamiętam niema kodowania, stworze nową bazę po czym zmienić ją na kodowanie UTF8_general_ci ?

W MyAdmin mam ;

# Kodowanie napisów dla MySQL: UTF-8 Unicode (utf8) - z czego nie mogę zmienić tego kodowania, to są chyba domyślne kodowanie serwera bazy.

System porównań dla połączenia MySQL: UTF-8_general_ci

• Lubię to 1
Opublikowano

Działa Panowie działa !!! ; )

Skasowałem tamtą bazę, podmieniłem pliki, utworzyłem nową bazę po czym zmieniłem jej kodowanie i działa ;))

temat do zamknięcia,

Dzięki wielkie za pomoc :)

• Lubię to 1
  • Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

---

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.