Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po dodaniu listy 285 adresów serwerów do pingów xmlrpc każdy nowy temat zakładany jest bardzo wolno (trzeba czekać około 3 - 5 min). Jest na to rada ?

Czy IP.Seo pinguje serwery od razu po założeniu tematu czy raz na dobę o określonej porze ?

Opublikowano

Matko z córką... A po co Ci aż tyle? Ja rozumiem, że chce się być mocno indeksowanym, ale przesadzanie może mieć odwrotny skutek. Zacznij od zostawienia 10, potem kolejno zwiększaj wartość co 10. Za każdym razem pisz temat, tak sprawdzisz jaka ilość jest dla Ciebie optymalna.

Opublikowano

Ja nie pytam o słuszność tego rozwiązania tylko pytam jak to naprawić.

To nie mój pomysł - osoba dla której pracuję nad tym projektem jest na tyle doświadczonym specem od seo i sem że wie co robi i zarządził że tyle serwerów ma być pingowanych ;)

• Manager
Opublikowano

Bo widzisz.. Skąd wiesz, że nie problem stanowi właśnie ta ilość? Nikt tutaj do niczego nie namawia, ale jeśli jest to problem tego typu, bo wg sprawa jest jasna. Owe 'serwisy' są zapisane w cache. Po napisaniu tematu, skrypt ładuje tę listę z cache - następnie w pętli foreach próbuje pingować każdy z serwisów - w zależności od czasu odpowiedzi może to trwać nawet kilkanaście sekund. Jak widzisz, 'problem' stanowi tutaj ta ilość.

Tutaj jest po prostu sprzężenie zwrotne serwera forum i serwerów odpowiadających na ping.

Jeśli ta odpowiedź Cię nie satysfakcjonuje, to polecam napisanie ticketu do IPS-u, ale podejrzewam, że otrzymasz odpowiedź o podobnym tonie i wydźwięku.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.