Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, wpadłem na kolejny pomysł, aby w działach wyróżnić dzisiejsze tematy :)

Zastosowanie jakie mi przyszło do głowy to:

Jak w przypadku ogłoszeń czy też tematów przyklejonych zrobić dodatkową belkę gdzie znajdowałyby się "Dzisiejsze Tematy Działu" lub można zamiast napisu zastosować belkę graficzną z napisem i pod tą belką byłyby widoczne dzisiejsze tematy jakie zostały założone w danym dziale, a pod listą dzisiejszych tematów kolejna belka z napisem "Pozostałe Tematy" no i pod tym normalna lista tematów.

Myśle że jest to ciekawe rozwiązanie jeśli chodzi o segregacje i napewno przyda się modyfikacja innym użytkownikom IPB :)

Modyfikacja dla ogółu :)

Edytowane przez TechnoDream
Opublikowano (edytowane)

Po co?, myślę że lepiej by to wyglądało w dziale jeśli chodzi o systematyczność i nawigacje , bo teraz jest tak że niektóre tematy świeższe uciekają na koniec danego działu (bo jest mniejsze zainteresowanie na początku), a stare tematy po napisaniu postów aktualizują się i są widoczne na początku działu co daje efekt tzw rozszady, a osobna belka która odgradzałaby dzisiejsze tematy od starych pomogłaby użytkownikom w szybkim odnajdowaniu ich i były one na samym przodzie listy tematów w działach. W przypadku dużych for gdzie lista tematów sięga 60 sztuk funkcja ta byłaby niezmiernie przydatna no tak przypuszczam :).

YYY tu jest mały zonk DawPi "Obok tematów jest data wystarczy spojrzeć. " albo ja jestem jakiś lewy albo moje forum jest inne umnie nie ma daty założenia tylko są daty ale ostatnich postów a nie daty założenia tematu. Chodziło Ci o to co jest w temacie czy obok tematów w dziale ??

Korzyści z takiej funkcji

1. Szybkie odnajdowanie dzisiejszych tematów w działach

2. Stare tematy z nowymi nie mieszałyby się po napisaniu w nich postów

Czy to co podałeś w linku jest na to jakiś mod?

Edytowane przez TechnoDream
  • Manager
Opublikowano
YYY tu jest mały zonk DawPi "Obok tematów jest data wystarczy spojrzeć. " albo ja jestem jakiś lewy albo moje forum jest inne umnie nie ma daty założenia tylko są daty ale ostatnich postów a nie daty założenia tematu. Chodziło Ci o to co jest w temacie czy obok tematów w dziale ??

Czyli chciałbyś dodać datę założenia tematu, tak? :)

Korzyści z takiej funkcji

1. Szybkie odnajdowanie dzisiejszych tematów w działach

2. Stare tematy z nowymi nie mieszałyby się po napisaniu w nich postów

Jednym słowem: sortowanie panie kolego, sortowanie. Po to bóg dał rozum ludziom z IPSu byśmy teraz korzystali z ich pracy.

Do rzeczy:

ACP > MANAGEMENT > Forum Control > Manage Forums > ( wybór forum ) > Edit Settings... > Postable Forum Settings: Sorting and Ordering >> Default sort key

Wybierz: Date topic started.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.