Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

ROZWIĄZANY: Pobieranie nazwy użytkownika przy przekierowywaniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest to dość niecodzienna sprawa, otóż mam kanał IRC na www.mibbit.com oraz na forum zrobiłem przekierowywanie na ten IRC żeby można na niego wejść. Niestety trzeba za każdym wejściem podawać swój nick od nowa, jednakże istnieje możliwość podania argumentu nick, np:

http://wbe02.mibbit.com/?settings=de4ed8c367ddd0122045a73e90e5e1da&server=irc.ircnet.pl&channel=%23test-czat&nick=NICK

Jednak teraz nie wiem czy możliwe jest aby przy kliknięciu na przekierowanie skrypt pobrał nazwę użytkownika z forum i podał ją jako argument, dlatego tu piszę o pomoc :smile_cold:

• Manager
Opublikowano

Nie wiem gdzie ten link umieszczasz, ale próbuj:

http://wbe02.mibbit.com/?settings=de4ed8c367ddd0122045a73e90e5e1da&server=irc.ircnet.pl&channel=%23test-czat&nick={$this->memberData['members_display_name']}

Owa zmienna kryje nazwę wyświetlaną aktualnie zalogowanego użytkownika.

• Lubię to 2

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Daje go w normalnym forum w AP, tam w ustawieniach Przekierowywanie (opcjonalne), Adres URL. Niestety tak nie zadziała, bo ten adres jest statyczny i zmienne w nim nie działają :/ Ale może wypali jeśli to forum przekieruje nas na skrypt PHP, a ten z kolei pobierze nick i przekieruje nas na czat IRC?

Opublikowano

Sry, za double ale nie moge edytować. Mam jeszcze jedno pytanie, czy jest funkcja sprawdzająca czy user jest zalogowany? Chce zrobić coś w stylu:

<if userloged()> Nick={$this->memberData['members_display_name']}
<else> Nick=Guest_*

Opublikowano (edytowane)

Gdy tak robie występuje błąd w składni szablonu, bo zmiennej test nie ma zdefiniowanej przecież

A gdy próbuję zdefiniować na miejscu (tzn. $test=...) to działają oba warunki if i else

Edytowane przez mikakas122
Opublikowano (edytowane)

Ok już działa :), najwyraźniej wtedy walnąłem gdzie indziej błąd. W każdym razie szukam jeszcze jakiejś funkcji typu Random, albo unikalny numer, w ogóle gdzie mógłbym znaleźć spis zmiennych użytkownika i w ogóle? Chce zrobić że jak niezalogowany gość wejdzie to będzie miał nick np. Guest_559 zamiast zawsze Guest, bo jak wejdzie więcej niż jeden to klapa..

Edytowane przez mikakas122
  • Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.