Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam pewien problem z hasłami do poszczególnych forów.

Chciałbym, aby poszczególne fora były dostępne tylko dla posiadaczy hasła, jednakże jeżeli założę hasło na całe forum i dodam w nim kategorie to poprzez link do tej kategorii można ominąć hasło. Bez problemu można wtedy czytać/pisać.

Obecnie zrobiłem tak, że nadałem hasła zarówno na dane forum, jak i wszystkie jego kategorie. Jednakże jest to uciążliwe, bo użytkownicy ciągle muszą to hasło podawać.

Jest jakieś rozwiązanie tego problemu ?

BTW: Wiem, że można to rozwiązać poprzez grupy, jednakże przewidują sporą ilość osobnych forów, więc musiałbym sporo grup utworzyć, a tego nie chcę.

• Manager
Opublikowano

Ja napisałem takiego moda. :)

Opis (ang. bo dla klienta z zagranicy):

With this hook you can easily set passwords for an unlimited forums. If forum will be password protected then it will become to unvisible and users or guests must know password to access to this forum.

Features:

- enable/disable system,

- enable/disable new attempts. If it's disabled, users who already have access will still have it, but new members won't be able to enter there,

- set cookie time: how many days cookies should be stored in members browsers. It mean how many days user can has access to password protected board, after entering valid password,

- set power groups: which groups can access secured forums without knowing passwords,

- set unlimited pairs: forum(-s) <-> password,

- brute forces security: set how many wrong attempts user can do in specifed period of time,

- nice and fancy ajaxed login box.

Raczej spełnia Twoje wymagania.

Screeny:

post-1-0-15402300-1298563565_thumb.pngpost-1-0-57217500-1298563567_thumb.pngpost-1-0-84376400-1298563568_thumb.pngpost-1-0-57988400-1298563570_thumb.pngpost-1-0-22863800-1298563571_thumb.pngpost-1-0-15381500-1298563572_thumb.pngpost-1-0-68061800-1298563572_thumb.png

W razie zainteresowania zapraszam na www.support.ipslink.pl. Jeśli nie jesteś pewny czy to coś takiego potrzebujesz mogę wysłać w pełni działającego moda, zakodowanego ionCube na okres 3 dni do testów.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.