Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, nie wiem czemu ale po instalacji na forum kolegi IPB i konwersji bazy z MyBB 1.6 na phpbb3 (utf8_bin), a później z phpbb3 na IPB (utf8_unicode_ci) zrobiły się krzaczki. Co dziwne w charset i języku spolszczenia ustawiam iso-8859-2 / pl_PL.iso-8859-2 / utf8_unicode_ci i tak na zmianę nic nie nie daje. Nie wiem jak mogę naprawić te krzaczki :< . U siebie na forum też robiłem z Phpbb3 utf8_bin i mam w charset iso-8859-2 a w języku spolszczenia pl_PL.ISO-8859-2 to nie mam takich krzaczków. Co mogę jeszcze zrobić? Co jest źle? Proszę o info :>

www.nfs24.pl

Pzdr. eXo

Opublikowano

Czytałem 2 pierwsze strony i nic nie znalazłem. Tak to jest tego pana ;D . Tylko co dziwne u mnie się to jakoś łatwiej przyjmowało xD Taka mała wtopa xD Dobra idę niuchać wasze forum. Może coś wyniucham. < xD>

:E świetnie xD już chyba mam rozwiązanie xD

Ej, ale zaraz. Dlaczego tak? Przecież u Sb. mam utf8_unicode_ci a konwertowałem z utf8_bin i nie było problemów wtf ?

Opublikowano

Po Polsku:

Ja podczas konwersji swojego forum z Phpbb3 (uni8_bin) na IPB (uni8_unicode_ci) nie zmieniałem języka tabel w bazie.

Wszystko polegało tylko na zmianie charset i kodowania spolszczenia. U mnie zadziałało.

Natomiast u kolegi jest taki problem że wykonanie tych czynności nie pomaga! To jest bardzo dziwne.

Przeczytałem temat o zmianie kodowania w MySQL poprzez phpmyadmin. Ale zaraz, jak to? Przecież ja już konwersje wykonałem więc dlaczego mam zmieniać kodowanie?

Jakieś podpowiedzi co może być jeszcze źle ustawione?

Pzdr. eXo

No to tak po Polsku by brzmiało :D:D:D:D

Opublikowano

DawPi, przetestowałem wszystkie porady z działu "Zaawansowane programowanie > Konwersja" i nic nie działa ... Host kolei i mój jest taki sam, linuxpl.com , tylko to co mnie martwi to to że on ma sponsorowany serwer, który jest eghm ... ch*jowy :D Ale teraz taka konkluzja, bo wcześniej u kolegi na MyBB normalnie PL znaczki działały, a teraz nie. Hmm dziwna sprawa, bo robię tą konwersje już z 7 raz a tu taki bubelek. Plis help mi !