Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

ROZWIĄZANY: Awaria bazy sql - mod

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Ostatnio coś zdarzają się "podobno" awarie bazy sql na serwerze home.pl. I wyskakuje wtedy:

"If you are seeing this page, it means there was a problem communicating with our database. Sometimes this error is temporary and will go away when you refresh the page. Sometimes the error will need to be fixed by an administrator before the site will become accessible again.

You can try to refresh the page by clicking here"

No i muszę wejść do phpmyadmina i naprawić wszystkie tabele. Dzieje się tak, samo z siebie.

I teraz mam pytanie do modyfikacji. Chodziło mi, o coś takiego, że skrypt bada przez cały czas dostępność forum i jak przestanie odpowiadać na sygnał, wtedy wysyła np. e-mail, że nastąpiła awaria serwera sql i nie działa forum.

Mam nadzieję, że zrozumiale napisałem.

• Manager
Opublikowano

Zrozumiale, ale nic takiego nie ma.. Ja bym wolał zmienić home na coś normalnego niż pisać coś takiego. home nigdy nie będzie dobre dla IP.Board. A teraz, jak zmienili ofertę to się ludzie rzucą na ich serwery i już zupełnie zostaną zapchane.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Już sobie poradziłem. Znalazłem serwis, który co 3 minuty sprawdza mi działania strony + działanie bazy mysql i zapisuje to w raporcie, ewentualnie wysyła e-mail. :thumbsup:

Na razie nie zmienię serwera, mam wykupiony roczny abonament i być może jak będzie się kończyć, wtedy pomyślę nad zmianą.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.