Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Dynamiczna tresc w postach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam nastepny ciekawy problem. Chcialbym umiecic w tresci posta kod php ktory bedzie dynamicznie wyswietlal tresc pobierajac dane z bazy. Czy jest to mozliwy i ewentualnie jakies tipz z waszej strony jak sie do tego zabrac.

• Manager
Opublikowano

Skoro taki dział, to pasuje coś pokazać, z czym masz problem. No i którego posta, jakie dane z bazy - co oczywiście przymuli, bo na każde wyświetlenie posta trzeba dodać jedno zapytanie SQL. Oczywiście są sposoby na ominięcie tego, ale tyle mogę napisać, ile i Ty - czyli praktycznie nic na chwilę obecną.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Chodzi mi o cos takiego. Mam w bazie na przyklad karty i decki. chcialbym zrobic tak by jak goastek wyswietla topik o danej karcie pojawily mu sie linki do wszystkich deckow w ktorych ta karta sie znajduje. php kod to banal tylko nie wiem jak mialbym to wrzucic do posta by odpalal ja zawsze jak ktos temat otworzy.

Opublikowano

Nom generalnie jak moge to zrobic. Da sie jakos wlozyc kod php w srodku posta?

Opublikowano

tak sie generalnie pytam czy jest cos takiego mozliwe... jesli nie da sie obecnie stworzyc dynamicznego kodu nie mam nadzieji ze to sie zmieni, w moim problemie z linkiem do tematu jako BBCode o niebo trywialniejszym nie dalo sie nic zrobic. Powiem wam ze ze te zmiany IPB kolejne wersje ida jak woda a funkcjonalnosc taka mizerna z tego wychodzi. OK jak ktos chce pisac posty to nie ma problemu ale cokolwiek ambitniejszego to juz walenie glowa w mur.... nic tylko napisac wlasna plaikacje i tam trzymac wszystkie dynamicne elementy z linkami do statycznych tematow.