Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam.

Mam kolejny problem po przeniesieniu forum z phpbb2 by przemo na ip board 3.1.4.

Otóż po konwersji bazy danych kategorie forum wogole sie nie zmieniaja, w widoku forum dla zwykłych urzytkowników. Natomiast w panelu administracyjnym w zarzadzaniu forami te fora sa. Urzytkownicy i liczba postow w statystykach pokazuje sie prawidlowo.

Prosze o pomoc.

Edytowane przez adam88008
Opublikowano

Arthas, po co napisałeś ten post?

Nasz kolega już siedział za piracką wersję IPB, Ty też możesz
† Będziemy bronić SB po kres naszych sił †
Nie ma bolca na izolca!!!
Tłumaczes Power

Opublikowano

Już rozwiązałem ten problem. Po prostu po konwersji nie ustawiłem aby były widoczne.

Natomiast teraz mam problem z postami. Tematy sa widoczne na głównym forum w kategoriach ostatni post. Ale po wejściu w jakikolwiek temat jest pusto.

Opublikowano (edytowane)

Poradziłem sobie z tym problemem jakoś.

Teraz działają już mi posty, co prawda nie poprzenosiły sie do tych samych for na forum tylko porozrzucane są po różnych kategoriach.

Ale mam jeszcze jeden problem. Wszystkie tematy jakie się przeniosły wyświetlają się na odwrót tzn. pierwszy post jest ten ktory był ostatni przed przeniesieniem i autorem tematu jest ten który napisał ostatni posta i na odwrót .

Czy ktoś wie w czym jest problem?

Proszę o pomoc.

Edytowane przez adam88008
Opublikowano

Oto screeny z ustawień takiego forum:

77632078.png

50291230.png

Dodam jeszcze, że gdy piszę nowe posty jest w porządku czyli pierwszy post jest na początku i kolejne pod nim.

Problem ten jest tylko z tematami po konwersji.

• Manager
Opublikowano

Mam wrażenie, że ktoś niedawno miał identyczny problem.. Tylko nie mogę tego tematu namierzyć. :(

Wpisz w szukajkę w ACP Order posts within a topic by i powiedz, jak to masz ustawione. Powinno być 'Post ID', a niżej 'Ascending.'

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.