Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wszystko było ok na starym hostingu, forum gotowe do wrzucenia na nowy serwer i kolejny problem - wcięło wszystkie Polskie znaki, a strona główna wywala mi:

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/forum/admin/applications_addon/other/shoutbox/sources/classes/library.php on line 341

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/forum/admin/applications_addon/other/shoutbox/sources/classes/library.php:341) in /var/www/forum/admin/sources/classes/output/formats/html/htmlOutput.php on line 109

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/forum/admin/applications_addon/other/shoutbox/sources/classes/library.php:341) in /var/www/forum/admin/sources/classes/output/formats/html/htmlOutput.php on line 120

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/forum/admin/applications_addon/other/shoutbox/sources/classes/library.php:341) in /var/www/forum/admin/sources/classes/output/formats/html/htmlOutput.php on line 129

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/forum/admin/applications_addon/other/shoutbox/sources/classes/library.php:341) in /var/www/forum/admin/sources/classes/output/formats/html/htmlOutput.php on line 130

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/forum/admin/applications_addon/other/shoutbox/sources/classes/library.php:341) in /var/www/forum/admin/sources/classes/output/formats/html/htmlOutput.php on line 134

Opublikowano

Nie wiem czemu, ale problem się rozwiązał sam. Już błędów nie ma.

Ale problem z polskimi znakami jest nadal... Charset mam ustawiony pusty w configu, tak jak to było na starym serwerze. Bazę danych wrzuciłem w UTF-8, w bazie pokazuje jako utf8-general-ci

Opublikowano

Fatal error: Uncaught exception 'Exception' with message 'Could not initiate the registry, the settings cache is empty or missing' in /var/www/forum/admin/sources/base/ipsRegistry.php:1883 Stack trace: #0 /var/www/forum/admin/sources/base/ipsRegistry.php(521): ipsRegistry->setUpSettings() #1 /var/www/forum/admin/sources/base/ipsController.php(77): ipsRegistry::init() #2 /var/www/forum/admin/sources/base/ipsController.php(64): ipsController->init() #3 /var/www/forum/index.php(26): ipsController::run() #4 {main} thrown in /var/www/forum/admin/sources/base/ipsRegistry.php on line 1883

• Manager
Opublikowano

Kurde, skoro w bazie są polskie znaczki (tak, jak widzisz, a nie utf czy inne 'krzaczki'), a na forum znaki zapytania, a poprzednie rady z linku nie pomagają, to ja bym obstawiał niewiadomoco. Ciężko mi cokolwiek napisać, bo się na administrowaniu serwerami nie znam..

A jakbyś jeszcze spróbował ustawić set names?

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano (edytowane)

Ehh, zawsze zapominam wyciąć.

Przyzwyczajenie, nic więcej. Jakoś tak mi zostało, że otwieram okienko i tak zostaje zminimalizowane :D

Edytowane przez Rabusek
Opublikowano

Dziwne to według mnie.. Powinno ładnie przenieść się baza bez zająknięcia.

Nawet zmienne które mówią o Latin1 nie powinny mieć wpływu .. No chyba że na samym dole gdzie jest podsumowanie masz wpisane latin1/2, a nie UTF8_general_ci.

Jeszcze jedno drobne pytanie, w jaki sposób przenosisz bazę? Tzn czym?

• Lubię to 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.