Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

mam taki błąd jak to naprawić. nie moge nawet wbić do ACP, strona główna też się nie wyświetla

czy to może mieć związek z kodowaniem bazy, bo zakodowana jest na latin2_general_ci

Date: Mon, 30 May 2011 12:36:59 +0000
Error: 1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'AND word_app IN ('core','core') AND word_pack IN ( 'public_global' )' at line 1
IP Address: 66.249.66.104 - /index.php/topic/41376-boris-rush-yellow-tape-original-mix-1/page__view__findpost__p__534450
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
mySQL query error: SELECT word_key, word_default, word_custom FROM ibf_core_sys_lang_words WHERE lang_id= AND word_app IN ('core','core') AND word_pack IN ( 'public_global' )
.--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------.
| File                                                                       | Function                                                                      | Line No.          |
|----------------------------------------------------------------------------+-------------------------------------------------------------------------------+-------------------|
| admin/sources/base/ipsRegistry.php                                         | [class_localization].loadLanguageFile                                         | 616               |
'----------------------------------------------------------------------------+-------------------------------------------------------------------------------+-------------------'

Edytowane przez Nitrous
  • Manager
Opublikowano

A no to brawo.. Jak skasowałeś? Nie można usunąć języka jeśli jest tylko jeden (mogę się mylić). To masz jakiś język w ogóle na forum czy nie?

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano (edytowane)

w obecnej chwili zainstalowalem nowe forum i na testowej bazie wszystko działa przełaczyłem na drugą baze i jest ten błąd w folderze lang_cache mam folder 1 a w nim pliki jezykowe.

Czy jak na testowej bazie wgram jezyk polski to coś zmieni ?

Edytowane przez Nitrous
  • Manager
Opublikowano

Skoro się tak bawisz, to musisz wiedzieć, co robić. A jak nie wiesz, to się nie baw, bo zaraz coś innego zepsujesz. Po co to tak kombinujesz? Możesz mi wytłumaczyć?

---

• Manager
Opublikowano

Sprawdź tabelę core_sys_lang czy jest tam cokolwiek. Jak będzie to skopiuj wartość pola lang_id i folder z takim ID wrzuć na FTP do folderu z langiem.

---

Opublikowano

już sobie poradziłem jednak mały problem z językiem jeszcze brakuje mi wpisów na stronie głównej dotyczącej liczy tematów jak i odwiedzin oraz na samym dole nie wyświetla textu dotyczących statystyk oraz kto jest online.