Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

ROZWIĄZANY: Problem po przeniesieniu do innego folderu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam nadzieje że w dobrym dziale opiszę sprawę więc jak coś proszę nie bić ;)

Sprawa wygląda tak że zleciłem wykonanie grafiki do forum i joomli wraz z integracją. Wszystko zostało super wykonane zero zastrzeżeń, wynikł tylko mały problem mianowicie chciałem podpiąć domenę pod stronę ale okazało się że na serwerze lh.pl (nie wiem jak na innych) nie da się podpiąć domeny pod /public_html/ bo tak była zlokalizowana strona. Aby podpiąć domenę stworzyłem nowy folder /public_html/strona/ do którego przeniosłem całą zawartość strony w takim samym układzie jak była. Po przeniesieniu pojawiły się dwa problemy, pierwszy to taki że tło forum (obraz jpg) nie ładuje się, a drugi to taki że nie mam możliwości zalogowania się do PA w joomli pojawia się informacja o tym że hasło lub login zawiera błąd. Dodam że pozmieniałem (chyba) wszystkie ścieżki do folderów jakie znalazłem a przejrzałem praktycznie wszystko co się da. Wie ktoś gdzie leży problem ?

• Manager
Opublikowano

Dodam że pozmieniałem (chyba) wszystkie ścieżki do folderów jakie znalazłem a przejrzałem praktycznie wszystko co się da.

Zacznij od opisu, co zmieniałeś, a skończ na podaniu adresu forum.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Więc tak ścieżki zmieniłem w tych plikach:

Forum

conf_global.php

Converge

w folderze admin conf_global.php

w głównym folderze conf_global.php

W bazie danych Converge

cvg_products

Coś na pewno przeoczyłem tylko nie wiem co ;/

Opublikowano

Zaryzykowałem i przebudowałem skin w efekcie czego pojawiło się tło na forum i wygląda na to że chyba wszystko ok jednak mam po wejściu w "System" komunikat

Ścieżka zdjęć profilowych nie posiada odpowiednich uprawnień

gdzie mogę edytować tą ścieżkę ?

I nadal nie da się logować do PA w joomli czym to może być spowodowane ?

Opublikowano
Zmień na 777 chmods na uploads/profile

To akurat było nie to, musiałem poprawić ścieżkę do tego folderu rozwiązanie znalazłem tutaj na forum - jak na złość teraz nie mogę go namierzyć ;/

DawPi masz może jakiś pomysł czemu do PA w joomli nie mogę się zalogować ? w IPC zmieniłem wszystkie ścieżki chyba że coś jeszcze trzeba zmienić?

Opublikowano

Problem został rozwiązany :) ale opisze sprawę bo może się komuś przyda :)

Objaw był taki że cała joomla działała jak należy jednak po przejściu na stronę PA i wpisaniu loginu i hasła pojawiała się informacja że login lub hasło zawierają błędy czyli tak jak by dany użytkownik nie istniał.

Powodem były inne hasła w kontach adminów w joomli i IPC z rozpędu je zmieniłem i sie posypało. :)

Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

Nasz kolega już siedział za piracką wersję IPB, Ty też możesz
† Będziemy bronić SB po kres naszych sił †
Nie ma bolca na izolca!!!
Tłumaczes Power

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.