Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam dwie kategorie z ograniczonym dostępem - jedna tylko dla administracji, druga tylko dla zarejestrowanych użytkowników. Obecnie dla botów mam stworzoną osobną grupę na bazie gości.

Rozumiem, że nie tylko tematy w działach, ale również w modach: Ostatnio Dodane, Najnowsze Tematy, w Nowa zawartość, w wyszukiwarce, w Google itp. nie będą pokazywane. Bedzie to widoczne (z wyjątkiem google) tylko dla grup z dostępem. Tak?

W przypadku drugiej kategorii, zastanawiam się czy jeśli boty jako goście nie będą mogły tego zaindeksować (biorać pod uwagę dostęp, nie ma dla mnie znaczenia czy będzie to w Google czy nie, bo i tak gość nie dostanie się do tego działu) czy ogólnie nie wpłynie to niekorzystnie na wyniki strony, bo jest to dość duża kategoria, a boty chyba nie lubią jak nie mogą gdzieś wejść. Czy może lepiej zmienić uprawnienia grupy botów z gości na użytkownicy, aby dostęp dalej był tylko dla zarejestrowanych (tak jak w akapicie wyżej) ale żeby boty się też nie "obrażały"? Jak myślicie która, grupa dla botów byłaby najlepsza?

Türkülerdir Sevdam...

• Manager
Opublikowano

Danie dostępu botom jest OK, choć niesie ryzyko, że ktoś uparty oszuka przeglądarkę i przedstawi się jako bot, tym samym uzyskując dostęp do chronionego działu.

Tak czy siak - jak dział ma być duży etc. to ja bym dał dostęp botom, jak dział jakiś dla kadry czy coś to wiadomo, że ukryć. Inaczej chyba nie ma co kombinować, bo po co..

• Lubię to 1

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

• Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.